USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

05 Temmuz 2017 16:12

Temiz 200 listesi’nde 8’inci sırada

Temiz 200 listesi’nde 8’inci sırada

 

Sürdürülebilirliğin Philips Aydınlatma’nın kurumsal felsefesinin omurgasını oluşturduğunu ifade eden Philips Aydınlatma Orta Doğu ve Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Ertan Bilge, 2020 yılına kadar toplam gelirlerinin yüzde 80’ini sürdürülebilir ürünlerden elde etmeyi hedeflediklerini söylüyor. Ebru Ertan Bilge, ürünlerinin üretiminde enerji tasarrufu ve çevreye katkı sağlanması için dikkat ettikleri noktalarla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “2020 yılına dek 2 milyar LED lambası pazara sunma taahhüdümüz kapsamında 2016 yılında 628 milyon LED lambayı tüketiciyle buluşturduk. Pazar araştırmaları ve coğrafi veriler ışığında yapılan hesaplamaya göre atmosfere yayılan 15 bin kiloton CO2'in etkili biçimde önüne geçtik. Philips Aydınlatma olarak, 2016 yılında Corporate Knight'ın temiz enerji gelirlerine dayalı en büyük 200 şirket sıralaması olan ‘Temiz 200’ listesinde 8’inci sırayı aldık. Global bir şirket olarak şimdiden yenilenebilir enerji kullanımımızı yüzde 58’e kadar yükselttik ve 2007’ye göre karbon ayak izimizi yüzde 42 azalttık. 2020 itibariyle, karbon ayak izini azaltmanın mümkün olmadığı yerlerdeki durumu telafi edebilmek için özel projeler gerçekleştirerek iklim değişimine etkimizi tamamen azaltmayı hedefliyoruz. Çöp sahamıza atık göndermemeyi amaçlıyoruz. Şimdiden işletme alanlarımızın yüzde 24’ü hiç atık çıkarmıyor ve üretim atıklarımızın yüzde 83’ünü geri dönüştürüyoruz.”

 

“2020 yılına dek 2 milyar led lambası pazara sunma taahhüdümüz kapsamında 2016 yılında 628 milyon led lambayı tüketiciyle buluşturduk. Pazar araştırmaları ve coğrafi veriler ışığında yapılan hesaplamaya göre atmosfere yayılan 15 bin kiloton co2'in etkili biçimde önüne geçtik”

 

DAHA AYDINLIK YAŞAMLAR, DAHA İYİ BİR DÜNYA

‘Daha aydınlık yaşamlar, daha iyi bir dünya’ olarak benimsedikleri sürdürülebilirlik programının temelinde insanların sağlık, güvenlik ve üretkenliklerini artıran kaliteli aydınlatma çözümleri yaratma tutkusunun yer aldığını söyleyen Ebru Ertan Bilge, sözlerine şöyle devam ediyor: “2016 New York İklim Haftası’nda duyurduğumuz bu program doğrultusunda sürdürülebilir ürünler, sistemler ve hizmetlerden elde ettiğimiz gelirlerimiz, 2016 yılında yüzde 72’den yüzde 78’e yükseldi. 2015 yılı ile karşılaştırıldığında katı atık sahasına gönderilen atık maddelerin miktarını yüzde 41 oranında azalttık. Ar-Ge bütçemizin yüzde 80'i ile yatırım yaptığımız inovasyonlarla portföyümüzde sürdürülebilirlik oranının artmasına odaklanmaya devam ediyoruz. Philips Aydınlatma Türkiye olarak, 2016 sonunda karbon nötr bir şirket olmak için kolları sıvadık ve bunu başardık. Türkiye, bu anlamda dünyada karbon nötr olan ilk ülke operasyonlarından biri oldu ve bu bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu yaklaşımla gerçekleştirdiğimiz küresel projelerden biri ise Dubai Belediyesi ile birlikte geliştirilen ‘Dubai Lamp’, dünyanın ticari olarak satılan en verimli LED lambası oldu. Geleneksel lambaların ‘Dubai Lamp’ ile değiştirilmesi, aydınlatma için kullanılan elektrikten yüzde 90'a kadar tasarruf edilmesini sağlıyor.”

 

AYDINLATMAYA OLAN TALEP ARTACAK

Dünyamız değişiyor. Nüfus artışı, kaynakların azalması ve dijitalleşme, tüketicilerimizin ve gezegenimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bir an önce harekete geçilmesini gerektiriyor. Dünyanın daha fazla aydınlatmaya, daha fazla enerji tasarruflu aydınlatmaya ve daha fazla bağlantılı dijital aydınlatmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Ebru Ertan Bilge, sözlerini şöyle tamamlıyor: “2050 itibariyle küresel nüfusun 10 milyara ulaşması ve dünya nüfusunun üçte ikisinin şehirlerde yaşaması ile önümüzdeki yıllarda aydınlatmaya duyulan talep önemli ölçüde artacak. Artan refahla birleştiğinde bu durum, özellikle yeni gelişen pazarlarda, aydınlatmaya duyulan ihtiyacın artması anlamına gelecek. Şu an dünyada 50 milyar aydınlatma noktası bulunuyor. Bunun 2030 itibariyle 59 milyarın üzerine çıkması bekleniyor. Enerji tasarruflu aydınlatma, emisyonları azaltmak ve iklim değişikliği ile mücadele etmek için hızlı ve maliyet etkin bir yol. Bir aydınlatma ürününün çevresel ayak izinin yüzde 90’ından fazlası enerji kullanımına bağlı. LED aydınlatmaya geçerek elektrik tüketimi yüzde 80’e varan oranda azaltılabilir. Akıllı, bağlantılı aydınlatma sistemleri, doğru zamanda ve doğru yerde, doğru ışık seviyesini sunarak daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.”

 

MEDIAMARKT 106 TON ELEKTRONİK ATIĞI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRDI

Çevreye karşı duyarlı davranarak toplumda bilinç yaratmayı amaçlayan MediaMarkt, mağazalarda tüketiciler tarafından ünitelere geri dönüştürülmesi amacıyla bırakılan telefon, beyaz eşya, televizyon, DVD ve pil gibi ürünlerin tehlikeli kısımlarını ayrıştırarak tekrar kullanılabilir hale getiriyor. Ayrıca mağazaya gelen ve aldığı ürünü ‘eve teslim’ ettirmek isteyen müşterilerin talep etmesi durumunda şirket, tüketicilerin evlerindeki eski ürünlerini alarak geri dönüşüme kazandırıyor. Türkiye’de 2009 yılında başlattığı elektronik atık toplama projesiyle, her mağazaya belli büyüklüklerde üniteler yerleştirerek atıkların bu ünitelerde birikmesini sağlayan MediaMarkt, bugüne kadar toplam 106 ton elektronik atık topladı. MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “Elektronik atıklarla ilgili müşterilerimizi teşvik etmek ve bu işi sahiplendiğimizi göstermek amacıyla e-atık getiren müşterilerimize teşekkür sertifikası veriyoruz. Aynı şekilde genel merkez binamız ve tüm mağazalarımızda Elektronik Ekipman Atık Yönetimi uygulamalarını hayata geçirdik. Bu sayede MediaMarkt olarak, çevreye verilen zararı hem tüketicilerimizin hem de çalışanlarımızın desteğiyle en aza indiriyoruz.”

EN ÇOK OKUNANLAR