USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Mayıs 2017 14:46

Entegre pazarlama iletişiminin tüm bileşenlerini kullanıyor

Entegre pazarlama iletişiminin tüm bileşenlerini kullandıklarını ifade eden Ferko Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Özlem Açıkgöz, niş kitlelere niş iletişim kanalları ile ulaşmayı sevdiklerini ve sergiledikleri iletişim modellerinin efektif yansımalarını almaktan mutluluk duyduklarını söylüyor

Entegre pazarlama iletişiminin tüm bileşenlerini kullanıyor

Kurumsal yapınız hakkında bilgi verir misiniz?

Kurumsal yapı, bir işletmenin, faaliyetlerini belirli kişilerin varlığına bağlı olmaksızın sürdürüp geliştirebilmesini sağlayan bir düzenin oluşturulmasıdır. Gündelik aksiyonlar içinde küçük ayrıntıları atlamamak, yarın için çok değerli olan noktalara yatırım yapabilmeyi planlamaktır. Kurumsal bir yapı aynı zamanda üst düzey yönetim de dahil olmak üzere bütün çalışanların kolektif bir çalışma ruhu oluşturmasını gerektirir. Ferko olarak biz de 25 yılı aşkın süredir modern tasarım anlayışımız ve kaliteli üretimimizle lüksün hayat tarzına dönüştüğü yaşam alanları inşa ediyoruz. Prestijli karma projelerimizde hayata geçirdiğimiz konsept yapılarla ihtiyaç ve beklentileri uyumlu hale getiriyoruz. İnsan yaşamına bu değeri kazandırabilmek için de kendi kurumsal yapımızda gerekli düzenin sağlanıp korunması için tüm hassasiyetimizle çalışıyoruz.  

 

Kurumsal iletişim departmanı olarak 2017 yılının ilk çeyreğini nasıl tamamladınız, hedeflerinize ulaşabildiniz mi?

2017 yılına İstanbul’un gelişen ticaret merkezi Kağıthane’de hayata geçirdiğimiz yeni ofis projemiz Ferko Line’ın heyecanı ile birlikte başladık. Geçtiğimiz senenin son günlerinde lansmanını gerçekleştirdiğimiz projemizin, 2017 yılı ilk çeyreğinde devam iletişimini tüm hızımızla sürdürdük. Projemizin kısa bir sürede çizmiş olduğu başarılı grafikten oldukça memnunuz. Eş zamanlı olarak, İstanbul’un merkezi Levent’te, sona yaklaştığımız Ferko Signature projemizin sene sonuna doğru yapmayı planladığımız görkemli açılışı için de iletişim ayağındaki tüm altyapıyı hazırladık. 2017 yılı, sosyal sorumluluk açısından da bizim için hareketli bir yıl olacak. Ferko’nun sanata olan tutkusu bu sene de odak noktamız. Sene içinde almayı hedeflediğimiz tüm aksiyonlar için yol haritamızı şimdiden belirledik. Ferko olarak entegre pazarlama iletişiminin tüm bileşenlerini kullanarak proaktif bir duruş sergiliyoruz. Niş kitlelere niş iletişim kanalları ve pazarlama faaliyetleri ile ulaşmayı seviyor, sergilediğimiz iletişim modellerinin efektif yansımalarını almaktan da mutluluk duyuyoruz.  

 

“Gerek kampanya süreçleri ve organizasyonlarda gerekse de sosyal sorumluluk projelerinde ve olmamasını dilemekle birlikte kriz iletişimi dönemlerinde kurumsal iletişimin rolü etkin olarak gözlemleniyor ve marka prestiji anlamında kuruma uzun vadede katma değer kazandırıyor”

 

Kurumsal iletişim departmanının şirketinize olan kazanımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kurumsal iletişimin kazanımları bir şirketin tüm faaliyetlerinde, verdiği hizmet aşamalarında, pazarlamasında, üretim süreçlerinde, motivasyonunda, ölçme ve değerlendirmesinde ve hatta karar alma süreçlerinde etkin olarak kullanıldığı sürece doğru bir şekilde değerlendirilebilir. Ferko olarak tüm süreçlerimizde sağlıklı bilgi akışına ve verilerin en etkili şekilde nasıl kullanılabileceğine maksimum düzeyde önem göstermeye çalışıyoruz. Hem ülke ekonomisindeki stratejik önemi hem de hareketli bir sektörün içinde olmanın gereği tüm gelişmeleri hızla takip etmek ve aksiyon almak kurumsal iletişim tarafında büyük önem taşıyor. Gerek kampanya süreçleri ve organizasyonlarda gerekse de sosyal sorumluluk projelerinde ve olmamasını dilemekle birlikte kriz iletişimi dönemlerinde kurumsal iletişimin rolü etkin olarak gözlemleniyor ve marka prestiji anlamında kuruma uzun vadede katma değer kazandırıyor. Biz de Ferko olarak her geçen gün gelişen iletişim trendlerini yakından takip ediyor ve uygulamak için çalışıyoruz.

 

CRM SİSTEMLERİNİ ETKİN BİR ŞEKİLDE UYGULUYOR

Ferko olarak CRM sistemlerini etkin bir şekilde uyguladıklarını söyleyen Ferko Genel Koordinatörü Banu Uçak, iletişim çalışmaları sonucu edindikleri müşterilerin tüm bilgilerini, tarihçelerini, eğilimlerini ve satış süreçlerini bu sistemleri pazarlama araçları ile entegre biçimde kullanarak faaliyetlerini yürüttüklerini belirtiyor

 

Hangi modern satış ve pazarlama tekniklerini kullanıyorsunuz?

Ferko olarak prensibimiz sadece yatırımcılarımız için değil, kullanıcılar ve kentliler için değer yaratan projeler üretmek. Bu amaçla İstanbul’un gelişen merkezi Kağıthane’de hayata geçirdiğimiz Ferko Line ve İstanbul’un merkezi Levent’te tamamlamak üzere olduğumuz Ferko Signature projelerimizin satış ve pazarlama süreçlerini, öncelikle hedef kitlemizi doğru tanımlayıp paydaş yaratarak tasarlıyoruz. Bu kapsamda Ferko, CRM sistemlerini etkin bir şekilde uyguluyor. İletişim çalışmalarımız sonucu edindiğimiz müşterilerimizin tüm bilgilerini, tarihçelerini, eğilimlerini ve satış süreçlerimizi bu sistemleri pazarlama araçları ile entegre biçimde kullanarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Satış ve pazarlamamızın en önemli odağı müşterimizle yüz yüze tanışabileceğimiz, onlar için tasarladığımız dünyayı doğrudan aktarabileceğimiz satış ofislerimizde bir araya gelebileceğimiz ortamlar yaratmak. Bu amaçla lansmanlar dışında, satış ofislerimizde, küçük buluşmalar organize ediyoruz. Müşterilerimizin projelerimizin iletişim çalışmalarında anlatılan farklılıklarının, birer pazarlama argümanı değil, kurum vizyonunun doğal bir uzantısı olduğunu fark edebildikleri bu buluşmalar olumlu sonuçlar veriyor.


 Satış politikanız hakkında bilgi verebilir misiniz? 2017 yılının ilk çeyreğini nasıl tamamladınız?

Ferko olarak, satış stratejimizi küresel ve yerel pazarlardaki gelişmelerden etkilenmeden sürdürüyoruz. Ferko Signature’da satışlarda sona gelindi, kiralamalar devam ediyor. Kasım 2016’da lansmanını yaptığımız Ferko Line’da satışların yüzde 25’ini tamamladık. Yatırımlarımızı ve devam eden inşaat projelerimizi müşterilerimizin bize verdiği bu güvenle hız kesmeden sürdürüyoruz.

 

“Satış ve pazarlamamızın en önemli odağı müşterimizle yüz yüze tanışabileceğimiz, onlar için tasarladığımız dünyayı doğrudan aktarabileceğimiz satış ofislerimizde bir araya gelebileceğimiz ortamlar yaratmak. Bu amaçla lansmanlar dışında, satış ofislerimizde, küçük buluşmalar organize ediyoruz”

 

 Rekabet ortamında nasıl fark yaratıyorsunuz?

Prensibimiz sadece yatırımcılarımız için değil, kullanıcılar ve kentliler için değer yaratan projeler üretmek. İstanbul’un yatırım ve yaşam kalitesi anlamında öne çıkan lokasyonlarında, tasarımı ve kaliteyi ön plana çıkaran, sadece nicelik değil nitelik anlamında da tartışmasız öne çıkan projelere imza atıyoruz. Bu yaklaşımla Kağıthane’de hayata geçirdiğimiz Ferko Line ve Levent’te tamamlamak üzere olduğumuz Ferko Signature tüm özellikleri ile farklılaşan projeler oldu. İstanbul'un en değerli arazisi üzerinde yükselen ve merkezi konumu ile ön plana çıkan Ferko Signature, Londra'da Wembley Stadyumu, 30 St. Mary Axe Gherkin Kulesi, New York'ta Hearst Kulesi, Hong Kong ve Beijing Uluslararası Havalimanı gibi projelere imza atarak dünya çapında ün kazanan mimar Lord Norman Foster imzasını taşıyor. Ferko Signature, bina kullanıcılarının yanı sıra bölgeye de nefes aldıracak bir kent bahçesi, bussiness center ve lounge’a ev sahipliği yapacak. Aynı yaklaşımla hayata geçirdiğimiz Ferko Line, business park konsepti ile tasarlanan caddeleri ve dünyaca ünlü markaların yer aldığı ticari alanları ile iş hayatının çizgisini yükseltmek üzere tasarlandı. Bünyesinde 192 ofis, 38 adet ticari alan ve 173 oda kapasiteli Four Points by Sheraton Oteli'ni bulunduran Ferko Line'ın ofisleri için Almanya'nın 150 yıllık prestijli mobilya markası Walter Knoll ile iş birliği yaptık.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR