USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

06 Temmuz 2017 17:16

Dosso Dossi 60 milyon dolarlık ciroya koşuyor

Dosso Dossi ile The Land-of Legends Theme Park’ın el ele verdiği organizasyonda Adrıana Lima, Isabelı Fontana, Ana Beatrız Barros, Izabel Goulart, Viki Odıntcova gibi dünyaca ünlü top modeller, Türk moda endüstrisinin özgün ve birbirinden iddialı tasarımlarıyla podyuma çıktı. Şirket, Brezilyalı meleklere 8 milyon dolarlık tanıtım gerçekleştirdi

Dosso Dossi 60 milyon dolarlık ciroya koşuyor

 


İş ve tatili birleştiren özgün modeliyle tüm dünyada adından söz ettiren Dosso Dossi Fashion Show, Türkiye’nin en büyük tema parkı The Land of Legends Theme Park iş birliği ile Antalya’da tarihinin en görkemli moda organizasyonunu gerçekleştirdi. Hem Türkiye hem de Antalya için büyük tanıtım fırsatı yaratan ve alıcı sayısı ilk kez 6 bine yaklaşan organizasyonda ciro rekoru kırılması hedefleniyor. “Rusya ile ilişkilerin normale dönmesiyle birlikte Laleli piyasası bu yıla iyi başladı. 2017’nin ilk beş ayında Laleli’den yapılan ihracatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 civarında artış var” diyen Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Dosso Dossi olarak kendilerinin ise çok daha iyi bir performans sergileyerek Ocak-Mayıs döneminde satışlarda yüzde 55-60’lık bir artış kaydettiklerini aktarıyor.


 
TÜRKİYE VE ANTALYA’yI TANITTILAR

Turizm ve hazır giyimin Türkiye ekonomisi için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Eraslan, gerçekleştirdikleri organizasyonla iki sektörün mükemmel uyumunu yakaladıklarını vurguluyor. Defilelerinde bugüne kadar bir top model ağırladıklarını, bu kez ise Brezilyalı ve Rus modelleri, Türkiye ve moda sektörü için aynı podyuma çıkarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtiyor. “Adriana Lima, Isabeli Fontana, Ana Beatriz Barros, Izabel Goulart ve Viki Odintcova gibi hepsi birbirinden iddialı beş top model, aynı defilede, firmalarımızın özgün koleksiyonlarını sergileyerek bizleri gururlandırdı. Beşi de alanlarında dünyanın en çok konuşulan isimleri olan modeller, organizasyondan bir ay önce sosyal medya hesaplarından 25 milyonu bulan takipçilerini  Türkiye’ye davet ettiler. Takipçilerinin de paylaşımıyla bu rakamın 50 milyonu geçtiğini tahmin ediyoruz” diyen Eraslan, çalışmaları sayesinde hem Antalya hem de Türkiye için çok ciddi bir tanıtım fırsatı yakaladıklarını söylüyor. Organizasyonla Türkiye’nin ve Antalya’nın tanıtımına 7-8 milyon dolarlık katkı sunulduğu ifade ediliyor.

 

“Belek bölgesinde 5 yıldızlı 5 oteli bir hafta boyunca organizasyon için kapattık ve sezona girerken turizme büyük bir canlılık kattık. Yüzde 40’a yakını Rus olan alıcılarımızdan yoğun bir taleple karşı karşıya bulunuyoruz. Katılımcı rekorumuzun ardından ek siparişlerle birlikte 60 milyon dolar çıtasını yakalayıp ciro rekoru kırmayı hedefliyoruz”

 

DÜNYADA TEK ÖRNEK

Hikmet Eraslan, 100’ün üzerinde firmanın dünyada tek olma özelliği taşıyan Dosso Dossi Fashion Show sayesinde koleksiyonlarını yılda iki kez 30’dan fazla ülkeden binlerce alıcıya tanıtma ve pazarlama imkanı bulduklarının altını çiziyor. Çocuk giyim üreticilerini ilk kez organizasyona dahil ettiklerini anlatan Eraslan, sözlerini şöyle tamamlıyor:  “Dosso Dossi olarak 30 bine yakın insanımızı istihdam eden firmalarımızı alıcılarla buluşturmakla kalmıyor, iki taraf için garantör oluyoruz. Hem firmalarımıza hem de alıcılarımıza karşı Dosso Dossi olarak biz sorumluyuz. Ürünün teslimatını da ödemesini de biz yapıyoruz. Minimum 15 bin dolarlık alım garantisi dışında hiçbir ücret talep etmeden aileleriyle birlikte bir hafta boyunca 5 yıldızlı otellerde ağırladığımız alıcılarımız, tatil ve işi birleştirip güzel anılarla ülkelerine dönüyorlar. Brezilyalı ve Rus top modellerin gövde gösterisine sahne olan bu organizasyonumuzda ilk kez 6 bine yakın alıcıyı misafir ettik.” 

EN ÇOK OKUNANLAR