USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Mayıs 2017 10:49

Anadolu Hayat’ta fon büyüklüğü 12 milyon TL’yi aştı

31 Mart tarihli EGM verilerine göre, devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğü 12 milyar 185 milyon TL seviyesinde gerçekleşen Anadolu Hayat, katılımcı sayısında ise 1 milyon 126 bini aştı. Şirketin fon büyüklüğü ise yılbaşına göre yüzde 7,2 oranında büyüdü

Anadolu Hayat’ta fon büyüklüğü 12 milyon TL’yi aştı

Bireysel Emeklilik’te Otomatik Katılım’ın ilk rakamları, sistemin hızla büyüdüğünü gösteriyor. 31 Mart tarihli rakamlara göre, bin adet ve üstü çalışanların ilk aşamada Otomatik Katılım kapsamına alınmasıyla birlikte 77 bin 609 katılımcının Anadolu Hayat’la sisteme dahil olduğunu belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan, yine aynı tarih itibariyle 12 milyon 380 bin 167 TL’lik fon büyüklüğüne ulaştıklarını ifade ediyor. Şirketin fon büyüklüğünde pazar payı yüzde 18,7, katılımcı sayısında ise pazar payı yüzde 16,7 seviyelerinde bulunuyor.

 

SEKTÖRDEKİ KONUMUNU GÜÇLENDİRECEK

Bu yıl yaklaşık 56 bin kurumun Otomatik Katılım kapsamına dahil olacağını belirten Uğur Erkan,  Anadolu Hayat Emeklilik olarak, yurt sathına yaygın satış kadroları ve banka şube ağlarıyla, öncelikli olarak Otomatik Katılım kapsamına ilk giren şirketler olmak üzere, tüm kurumlar ile birebir iletişime geçtiklerini aktarıyor. Erkan bu noktada, “Şirketimizle iş birliği yapan kurumlara yönelik olarak, otomatik katılımın uygulama esasları hakkında, kuruma özel yoğun uygulama desteği sağlıyoruz. Bu süreçte işverenlere en kolay operasyonel süreci sağlayan ve onların yükümlülüklerini asgariye indiren şirketlerin hiç kuşkusuz rekabette avantaj sağlayacağını belirtmek gerek” diyor. BES’te hâlihazırda gruba bağlı sözleşme kategorisinde pazar lideri olan Anadolu Hayat, Otomatik Katılım’la oluşan yeni kurumsal pazarda da, sunduğu rekabetçi ürünler ve hizmet seviyesi ile sektördeki konumunu güçlendirerek sürdürmeyi hedefliyor.

 

İLETİŞİM VURGUSU

Ocak ayında sisteme girerek cayma hakkını kullanan katılımcıların yaklaşık yüzde 30’unun daha önceden işveren grup emeklilik sözleşmesine dahil olduğu ya da bireysel emeklilik hesabının bulunduğu ölçülüyor. “Bu doğrultuda, cayma kararında hâlihazırda emeklilik sözleşmesine sahip olmanın ya da sandık mensubu olmanın etkili olduğunu söyleyebiliriz” diyen Erkan, önceden herhangi bir grup emeklilik planına dahil olmamış kişilerin, Otomatik Katılım’a ilgisinin daha yüksek olduğuna işaret ediyor. Uğur Erkan son olarak, Otomatik Katılım'a geçiş süreci dahilinde gerek kurumlarla gerekse çalışanlarla yaşanan deneyim dikkate alındığında, bilgilendirme ve iletişim faaliyetlerinin yoğunlaştırılmasının sisteme yönelik kamuoyu algısını olumlu etkileyebileceğini söylerken, “İşverenlerin sisteme hazırlıklı olmaları amacıyla, makul bir süre önceden sistemin özellikleri, tarafların yükümlülükleri ve hakları ile ilgili detaylı bildirimlerde bulunulması, tüm unsurları içeren rehberler hazırlanarak paylaşılmasının etkili olacağı görüşündeyiz” şeklinde konuşuyor.

 

“YENİ MÜŞTERİ GRUPLARINA ODAKLANACAĞIZ”

Uğur Erkan, genç segmente yönelik sundukları ‘Genç Emeklilik Planı’ ve kadınlara özel sundukları ‘Ev Hanımları Emeklilik Planı’ ile bu segmentlere yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirirken, 18 yaşın altındaki müşteri grubunda da ciddi başarılara ulaşacaklarını ifade ediyor. Erkan, “18 yaş altındaki kişilerin BES’e dahil olabilmesine olanak sağlayacak yasal gelişmelerin bu yıl içerisinde hayata geçirilmesini bekliyoruz. Sektörün öncü şirketi olarak, özel önem atfettiğimiz ve oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ev hanımları ve genç müşteri segmentlerinde olduğu gibi, yenilikçi ve segmentin ihtiyaçları doğrultusunda farklılaştıracağımız ürün ve hizmetlerle bu yeni müşteri grubuna odaklanacağız” diyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR