USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

01 Temmuz 2023 11:46
AA

Mobilya sektörü, Suudi Arabistan pazarında tekrar varlığını artırmak istiyor

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, sektörün yeniden Suudi Arabistan pazarında etkin olmaya odaklandığından bahsetti.

Mobilya sektörü, Suudi Arabistan pazarında tekrar varlığını artırmak istiyor

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, ülke ekonomisi için ihracatın önemine dikkati çekerek, "Ülkemizin ekonomik istikrarını sürdürmesi ve global ticarette gücünü artırması için ihracat oldukça önemli. Biz de bu konuda yoğun şekilde çalışıyoruz. Türk mobilyası keşfedildiği her ülkede seviliyor ve kısa sürede benimseniyor." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRK ÜRÜNLERİ ÇOK SEVİLİYOR"

Bölgede Türk ürünlerinin çok sevildiğine değinen Güleç şunları kaydetti:

"Suudi Arabistan yabancı olduğumuz bir pazar değil. Kısa süreli ihracatta düşüşler olsa da yıllardır o bölgede varız ve ürünlerimiz o coğrafyada çok seviliyor. Bunun yanı sıra Suudi Arabistan'ın satın alma gücü de çok yüksek olduğu için ayrı önemi olan bir pazar. Ürünlerimizin tanındığı, bilindiği ve sevildiği bir bölgede tekrar varlığımızı artırmak mutluluk verici. Gerek bölgedeki nitelikli satış kanalları gerek temsilcilikler gerekse satın alma uzmanları ile şu an güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Ayrıca bir yandan oradaki üreticiler bizim pazarımıza geliyor, mobilya fuarımıza katılıyor diğer yandan da biz orada varlığımızı artırıyoruz. Böylesine pozitif diyalogların arttığı ticaret ortamlarını yaratmak oldukça önemli."

"GÜÇLÜ BAYİLİKLERİMİZ SAYESİNDE İHRACATIMIZI ARTIRMAYA ODAKLANACAĞIZ"

Hedeflerinin pazarda yerlerini sağlamlaştırmak olduğunu belirten MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, "Pazarda güzel bir ilgi var, bundan kaynaklı mutluyuz. Önümüzdeki süreçte Suudi Arabistan'da gerek yapılacak otel yenilemeleri gerek yeni inşa edilecek konutlar gerekse birçok farklı alanda planlanan yeni yapılar için daha birçok mobilya ihtiyacı olacak. Üreticilerimizi hareketli günler bekliyor. Güçlü bayiliklerimiz sayesinde ihracatımızı olabildiğince artırmaya odaklanacağız. Özellikle son yıllarda trend olan akıllı mobilya çözümlerimizin de bu pazarda dikkat çekeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

(MOSFED Başkanı Ahmet Güleç)

EN ÇOK OKUNANLAR