USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

30 Eylül 2021 15:51
Umut Çelik

iyzico Kadın Girişimci Destek Programı fırsat eşitliği yaratıyor

Finansal hizmetleri demokratikleştirme amacıyla yola çıkan iyzico, “Kadın Girişimci Destek Programı"nı hayata geçirdi. İlk etapta 70 olan kadın girişimci sayısını 6 aylık periyotlarla artırmayı hedefleyen iyzico'nun desteği finanstan eğitime, pazarlama ve tanıtımdan özel indirimlere kadar birçok farklı konuyu kapsıyor

iyzico Kadın Girişimci Destek Programı  fırsat eşitliği yaratıyor

Finansal teknoloji alanında Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden olan iyzico, sağladığı ödeme altyapısıyla alıcılar ve satıcılar için internetten alışveriş deneyimini kolaylaştırıyor. Finansal hizmetleri herkes için ulaşılabilir kılmayı amaçladıklarını belirten iyzico CHRO'su Burcu Çilingir, sorularımızı yanıtladı.

>Kurumsal hikayeniz, sektörel konumunuz ve rakiplerinizden ayrışan özelliklerinizden bahseder misiniz?

iyzico, 2013'te Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Isın tarafından finansal hizmetleri demokratikleştirmek ve herkes için ulaşılabilir kılmak için kuruldu. Farklı büyüklükteki markalara ve KOBİ'lere sunulan sanal POS hizmetiyle başlayan bu yolculuk, iyzico ile Öde ve iyzico Korumalı Alışveriş gibi tüketicilere yönelik hizmetlerle sürdü. Bugün 50 binden fazla üye iş yeri, 650 binden fazla alt üye iş yeri ve 3 milyonu aşkın bireysel kullanıcıya sahip olan iyzico, internetten alışveriş deneyimini alıcılar ve satıcılar için kolaylaştıran bir şirket.

Kadın girişimciler ve aldıkları yatırım oranı artıyor

>Türkiye'deki girişim ekosisteminde kadınların rolü nasıl?

Startup.watch 2020 yıl sonu verilerine göre son 10 yılda kurulan girişimlerin ortalama 16.2'si kadın girişimciler tarafından hayata geçirildi. Türkiye'de toplam girişimler arasında kadın girişimcile

rin oranı 2010-2020 ortalaması yüzde 16 artış gösterdi. Kadın girişimcilerin en yoğun olduğu sektörlerde sosyal girişimcilik, bebek, biotech, moda ve güzellik öne çıkıyor. 2020'de kadın teknoloji girişimciler açısından bir güzel haber de, aldıkları yatırım oranının yüzde 632 artarak 43 milyon dolara çıkması. Girişimci dünyasında kadınların varlıklarını ispatladıkları bir yılı geride bıraktık. Gelecek için umut veren bu tablonun, önümüzdeki yıllarda da artarak süreceği inancındayız.

Kadın girişimcilere iyzico desteği

>Kadınları destekleyen uygulamalarınızı anlatır mısınız?

Finansal hizmetleri demokratikleştirme amacıyla çıktığımız yolda, sadece alıcı ve satıcıların değil, kadın girişimcilerin de yanındayız. İçinde bulunduğumuz topluma ve ekosisteme karşı sorumluluklarımızın biliciyle kadın girişimcilere yeni kaynaklar sağlamak ve oluşturdukları faydaların büyümesine destek olmak için partnerlerimizle birlikte "iyzico Kadın Girişimci Destek Programı"nı hayata geçirdik. Programa iş ortaklarımızdan Google, Good4Trust, IdeaSoft, Paraşüt, Mükellef ve Webtures da destek veriyor. Programın ilk etabı için yoğun bir başvuruyla karşılaştık. Gelen başvurular arasından 70 kadın girişimcimize finanstan eğitime, pazarlama ve tanıtımdan özel indirimlere kadar birçok farklı konuda destek sunacağız.

>Bu konuda gelecekte atacağınız adımlardan söz eder misiniz?

Kadınların her alandaki varlığı güçlendikçe daha güzel günlerin geleceğine inanıyoruz. Eşitlik sağlanana kadar kadın girişimcilerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Yıl içerisinde 6 aylık periyotlarla, iyzico Kadın Girişimci Destek Programı'na yeni kadın girişimcileri dahil ederek olabildiğince çok kadın girişimcinin hayatına dokunarak, girişim ekosistemindeki ve çalışma hayatı içindeki güçlü kadınları desteklemeyi hedefliyoruz.


EN ÇOK OKUNANLAR