USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Havacılık

29 Temmuz 2019 12:14

Malezya ile Türkiye arasında charter uçuşlar başlayacak

Malezya Havayolları, Türkiye’nin önde gelen turizm oyuncularından Dorak Holding ile Kuala Lumpur ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı arasında charter uçuşları gerçekleştirmek üzere anlaşma imzaladı.

Malezya ile Türkiye arasında charter uçuşlar başlayacak

Ekim – Kasım 2019 arası geçerli olacak şekilde üç aylık bir süre için imzalanan anlaşma doğrultusunda havayolu firması Airbus 330 uçağı ile haftada üç sefer yapacak. Malezya Havayolları’nın A330 uçağında 19 business ve 268 ekonomi sınıfı ile toplam 287 koltuk bulunuyor.

Asya kıtasından ilk charter

Anlaşma öncesi gün İstanbul’da Dorak Holding CEO’su Ahmet Serdar Körükçü ve Malezya Havayolları’nın üst düzey yönetim ekibinden Hazman Hilmi Sallahuddin arasında imzalandı.

Bu iş birliğiyle büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade eden Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, “Türkiye her zaman en cazip destinasyon olmuştur. Asya kıtasından yapacağımız bu ilk charter uçak anlaşmamız ile Asya‘da ilk havacılık adımlarımızı Malezya dan başlayarak atıyoruz. Her iki ülkenin kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan bu çalışmayı Malezya Hava Yolları ile yapmaktan gurur duyuyoruz. Her zaman ilklere imza atan Dorak Holding olarak ben ve ekibim yeni projelerimiz ile Türkiye’yi dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Malezya Havayolları CEO’su Kaptan Izham İsmail ise, “Kuala Lumpur ile İstanbul arasında charter hizmeti vermek için Dorak Holding ile anlaşma yapmaktan son derece mutluyuz. Bu anlaşma ile Malezya Havayolları, Malaysia Airports Holdings Berhad’ın (MAHB) 2015 yılında havaalanını aldığından bu yana İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na inen Malezyalı ilk taşıyıcı olacak. Malezya’nın ulusal taşıyıcısı olarak Malezya’nın ve Malezya konukseverliğinin ilk temas noktasıyız. Bu sözleşme ile aynı anda Malezya’nın Türkiye’ye daha fazla tanıtılmasını ve Malezya’ya ziyaret etmek üzere daha fazla pazar elde etmeyi hedefliyoruz” dedi. 

EN ÇOK OKUNANLAR