USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Güncel

05 Temmuz 2017 15:28

Teknoloji ve beyaz eşya şirketleri ne kadar yeşil?

Enerjiyi en çok tüketen sektörlerin başında teknoloji ve beyaz eşya şirketleri geliyor. Bilgisayar, cep telefonu, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi gibi ürünler bizlere ulaşırken karton kutu ve ambalajla birlikte geliyor. Peki, bu şirketler çevreyi korumak, geri dönüşümü sağlamak ve elektrik tüketimini azaltmak için ne gibi çalışmalar yapıyorlar?

Teknoloji ve beyaz eşya şirketleri ne kadar yeşil?

Duygu Sayıner / [email protected]

 

Türkiye’de geçtiğimiz yıl atık geri dönüşümünden ekonomiye 3.5 milyar TL’lik katkı sağlandı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ülkemizde yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sürdürülebilir atık yönetimi amacıyla hayata geçirilen düzenlemeler, yatırımlar ve kurulan modern tesislerde sunulan geri dönüşüm hizmetleriyle 60 bin kişinin istihdam edildiğini açıkladı. Atıkların geri kazanımı konusunda ise 2019 yılında 70 bin kişilik istihdam ve 5 milyar TL katkı sağlanması hedefleniyor. 2023 yılı hedefi ise 100 bin kişiye iş imkanı ve yılda yaklaşık 10 milyar TL katkı olarak belirtiliyor…

 

 

“ENERJİ TÜKETİMİNİ EN AZA İNDİRGİYORUZ”

Global endüstride en hızlı büyüyen şirketlerden biri olduklarını söyleyen LG Türkiye Tüketici Elektroniği ve Beyaz Eşya Satış Direktörü Ergün Altay, çevreyi korumaya yönelik yaptıkları çalışmaları şu şekilde anlatıyor: “Şirketimiz, düşük enerjili üretim teknolojisini ve optimize edilmiş donanım yönetimini kullanarak enerji tüketimini en aza indirgiyor ve geliştirdiği ürünlerle çevre dostu olma özelliğini koruyor. Çevresel vizyonunu 1994 yılında ilk kez ilan ettiğinden beri, çevre yönetimiyle ilgili çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren LG; geliştirme, satın alma ile üretim ve kullanım sonrası ayrıştırmaya kadar olan yaşam döngüsü boyunca ve iş faaliyetleri sırasında ortaya çıkan çevresel etkilerin azaltılmasını en önemli hedefleri arasında sayıyor. LG Electronics kurumsal düzeydeki EESH (Enerji, Çevre, Güvenlik, Sağlık) yönetim sistemi uygulaması, enerji verimliliği optimizasyonu, çevre dostu süreç ve ürün geliştirme uygulamaları, iş yeri güvenlik ve sağlığı ile çalışan sağlığını iyileştiren faaliyetleriyle de EESH alanında ‘En Büyük Global Şirket’ olmayı hedefliyor.”

EN ÇOK OKUNANLAR