USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Gelecek

07 Eylül 2017 09:52

Geleceğin nesillerini yetiştiriyor

‘Hayatın İçinde, Geleceğin Peşinde’ sloganıyla eğitim veren İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, 50'ye yakın ön lisans programı ile türkiye’nin en büyük meslek yüksekokullarından birini bünyesinde bulunduruyor. Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, üniversitenin vizyonunu anlatırken gelecek hedeflerini de paylaşıyor

Geleceğin nesillerini yetiştiriyor

Bilim, sanat ve tasarımı yeniden yorumlayarak inovasyon ve sürekli gelişimi hedefleyen, dönüşüm ve ilerlemeyi hızlandıracak öncü teknolojileri hayata geçirmeye odaklanmış bir şehir içi üniversitesi olan İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, 2009 yılında eğitim hayatına dört ön lisans programı ile başlıyor. Bugün ise 50'ye yakın ön lisans programı ile Türkiye’nin en büyük meslek yüksekokulu olan Plato Meslek Yüksekokulu’nu bünyesinde bulunduruyor. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, üniversite bünyesindeki yenilikleri ve gelecek hedeflerini paylaştı.

 

Eğitimde hangi konu başlıklarında fark yaratmaya özen gösteriyorsunuz?

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi; eğitim alanındaki tüm yenilikleri takip eden, farklı öğretim metotları konusunda söz sahibi, mesleki eğitim ve endüstriye dayalı öğrenme uygulamalarında önde ve dil eğitimi konusunu önemseyen bir eğitim kurumu. Sloganımız; ‘Hayatın İçinde, Geleceğin Peşinde’. Öğrencilerimize uzman akademik kadromuzla verdiğimiz eğitim ve öğretimin yanı sıra onları hayata da hazırlıyoruz. Lisans ve ön lisans eğitimleri boyunca teorik bilginin yanında öğrendiklerini uygulama imkanı ve iş fırsatları sunuyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde kongre, konferans ve seminerlerde ‘İstihdam için eğitim’ konusunda sunumlar gerçekleştiriyorum. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ile akademi ve bilim dünyasının yeni merkezi haline geleceğimize inanıyorum. En büyük hedefim; eğitimin her alanında öğrencilere ulaşmak ve onlara dokunmak.

 

Öğrencilere sunulan sosyal aktiviteler hakkında neler söylersiniz?

Kulüp aktivitelerinde önceliğimiz, öğrencilerimizin eğilim ve istekleri. Öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda aktiviteler düzenleniyor, ilgi alanlarına göre de kulüpler kuruluyor.  Kulüpler sayesinde öğrenciler takım çalışmasını öğreniyor, grup olarak karar alma mekanizmalarını geliştiriyor, kişisel gelişimlerinde bulunacak organizasyonlar yapıyorlar. Öğrencilerimiz, sosyal sorumluluk projelerinde aktif olabilecekleri kulüplere daha çok önem veriyor. 

 

Ayvansaray Üniversitesi'nin yurt dışı açılımı var mı? Nelerdir?

Uluslararası eğitimi destekliyor ve her yıl uluslararası ofis bünyesinde çalışmalarımızı artırıyoruz. Bu kapsamda yurt dışı eğitim etkinlikleri ve fuarlarına katılıyor, yabancı üniversitelerle eğitim iş birliği alanında protokoller gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin hayata hazırlandığı bu dönemde, kendilerini geliştirme adına yurt dışı eğitimine sevk ediyoruz. Öğrencilerimizi Erasmus+ öğrenme ve staj hareketliliği ile bir ya da iki dönem Avrupa’da eğitim ve staj imkanlarından faydalanmaları için teşvik ediyoruz.

 

DR. TOLGA YAZICI KİMDİR?

Webster Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi bölümünde lisans eğitimini aldıktan sonra 1994’te Türkiye’ye dönen Dr. Tolga Yazıcı, 2002’de Koç Üniversitesi İşletme (MBA) yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ardından Maltepe Üniversitesi İletişim Bilimleri bölümünde Doktora derecesi ile mezun oldu. Eğitim sektöründe yer alırken Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD), Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu ve Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Yönetim Kurulu (EEİK) üyeliği gibi birçok dernek ve platformun yönetim kurulunda görev aldı. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin eğitim alanındaki deneyimleri ile ilgili sunumlar yapan Yazıcı, akademik anlamda, ‘İletişim ve Yönetim Bilimleri’ üzerine dersler veriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR