USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

05 Haziran 2017 09:11

İstanbul’un yeni simgesi olmaya aday

İstanbul Tower 205, gayrimenkul geliştirme ve inşaat sektöründeki 36 yıllık tecrübesiyle İstanbul’da birçok önemli projeye imza atan Metal Yapı Konut'un liderliğinde Yeşil GYO ile ortak kurulan zincir yapı birlikteliğiyle, İstanbul’un en değerli lokasyonlarından biri olan Levent’te inşa ediliyor...

İstanbul’un yeni simgesi olmaya aday

Duygu Sayıner / [email protected]

 

Estetik, materyal seçimi ve işlevsellik bir yapıyı zamanın ötesine taşır ve nesiller boyu beğeni kazanmasını sağlar. Doğal gün ışığından maksimum düzeyde faydalanmak, panoramik manzarayı güçlendirmek, ofisleri direkt güneş ışığı ve ısıdan korumak için tasarlanan üç boyutlu finlerin oluşturduğu etkileyici desen, İstanbul Tower 205’i tüm diğer mimari yapılar arasından ayrıştırıyor. İstanbul Tower 205’i, Empire State, Burj Khalifa gibi ikonik binaların ve dünyanın en yüksek 10 binasından 5’inin yaratıcısı, en ünlü mimari ofislerden biri olan SOM (Skidmore, Owings Merrill), yenilikçi stiller ve benzersiz metodlar kullanarak, İstanbul’a özel olarak tasarladı. Geleneksel Türk mimarisinin Selçuklu Dönemi’ne ait etkileyici geometrik motiflerinden ve hünerli el işçiliğinden esinlenerek tasarlanan İstanbul Tower 205’in her ayrıntısında, yaşayan köklü bir kültürden izler var.

 

İSTANBUL’UN UFUK ÇİZGİSİNE İZİNİ BIRAKIYOR

Dünyadaki ikonik binaların yaratıcısı SOM’in tasarladığı İstanbul Tower 205, 220 metre yüksekliğiyle İstanbul’un yeni simgesi olmaya hazırlanıyor. Panoramik cephe mimarisiyle kuzeyde Karadeniz, güneyde Haliç ve doğuda boğaz manzarasına hakim olan proje, Selçuk Dönemi’nden esinlenen benzersiz mimarisiyle İstanbul’un ufuk çizgisine izini bırakıyor. Yüksek teknolojisi, ince zevklere hitap eden detayları ve sürekli yükselen yatırım değeriyle İstanbul Tower 205 göz kamaştırıyor. İhtiyaca uygun, 100 metrekareden başlayan ofis seçenekleri de projede yer alıyor.Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, şehrin yeni simgesi olacak İstanbul Tower 205'in yatırım yapmak isteyenler için eşsiz bir ofis projesi olduğunu söylüyor. Karali, proje hakkında şu bilgileri veriyor: “İstanbul'un her zaman değer kazanan Merkezi İş Alanı (MİA) bölgesinde yükselen bu prestijli projenin yatırım bedeli 400 milyon dolar. İstihdam edilen kişi sayısı 700 olup, projeyi yüzde 25 Yeşil İnşaat ortaklığıyla hayata geçiriyoruz. Projemiz bölgenin en büyük ofis alanı olacak. 2018'de teslimleri gerçekleştirmeyi planladığımız İstanbul Tower 205, lokasyon olarak son derece değerli bir arazide ve yatırım-kazanç dengesinin maksimum seviyede gerçekleştiği bir hatta yer alıyor. Projedeki tüm sistemler yüksek teknolojik donanıma sahip ve konfor öncelikli kriterlere göre tasarlandı. Üç boyutlu cephe tasarımı ile öne çıkan proje, bölgede kendine ait yeşil alanı olan ilk bina olma özelliğini de taşıyor. Uluslararası teknik kriterlere göre tasarlanan İstanbul Tower 205, 'LEED Platinum' kalite standardına sahip, tamamen çevreci ve tasarruf odaklı bir bina. Türkiye'nin en hızlı asansörlerine de sahip olacak projede her alanda en yüksek standardı hedefledik.”

 

ŞEHRİN MERKEZİNDE YEŞİLİN İÇİNDE…

İstanbul Tower 205’in yaratıcı peyzaj çalışmaları, sizlere yeşilin keyfini ofisteyken bile çıkarma lüksü sunuyor. Proje ön cephesinde yer alan, yeşilin her tonunu içeren geniş peyzaj alanı, yaya ve VIP araç trafiğini birbirinden ayırıyor. İki blok arasında bulunan peyzaj, aktivite alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla yoğun iş temposunda kendinize kaliteli zaman ayırabilmenizi sağlarken, çevrenizi saran yeşillikleriyle büyük bir ayrıcalık sunuyor.

 

DOĞANIN DENGESİNE UYUMLU PROJE…

LEED Gold sertifikasına sahip, sürdürülebilirlik, enerji, malzeme ve kaynakların verimli kullanılması gibi çevreci ve tasarruf odaklı yapısıyla ülkemizin en değerli yapılarından biri olan İstanbul Tower 205, geleceğe de değer veriyor. İstanbul Tower 205, nefes alan yapısı ve Trickle Vent havalandırma sistemiyle doğal hava sirkülasyonu sağlarken, dış gürültüyü tamamen izole ediyor.

 

İstanbul Tower 205, A’dan Z’ye high-tech özelliklerle donatılarak, ofis yaşamınızı kolaylaştıracak tüm ayrıntılara sahip. Proje, maksimum ışık, minimum enerji sunan ultra-clear cam yapısı ile tasarruf avantajı sağlarken, araç şarj istasyonları ve kesintisiz enerji sistemiyle de farkını ortaya koyuyor...

 

 

 

TEKNOLOJİYİ KUCAKLAYAN KUSURSUZ BİR YAPI…

Solar radyasyon analizi ile geliştirilen cephe tasarımı, Selçuklu Dönemi’ne ait tarihi dokuyla bütünleşiyor. Maksimum ışık, minimum enerji geçirgenliğine sahip ultra-clear cam yapısı tasarruf avantajıyla farkını ortaya koyuyor. İris okuyucu boy turnikeler, otoparklarda yüksek güvenlik önlemi sağlıyor. 25 saniye maksimum bekleme süresi ve 8 m/s hızıyla Burj Khalifa’dan sonra dünyanın, Türkiye’nin ise en hızlı Double Deck asansörleri, iş hayatında büyük zaman kazandırıyor. Yağmur sularını toplayarak peyzaj sulamasında kullanan sistemi ve lavabolardan gelen kullanım suyunu depolayıp rezervuarlarda kullanımını sağlayan yapısı sayesinde çevreci kimliğini de ortaya koyuyor. Türkiye’nin nefes alan cepheye sahip tek yüksek katlı ofis binası olan İstanbul Tower 205, ‘Trickle Vent’ cephe sistemine sahip. Bina otomasyonuyla tam entegre özel cephe havalandırma sistemi ofislerin taze hava almasını sağlarken dışarıdaki gürültüyü de içeriye almıyor. Bu özelliğiyle doğal hava sağlayan İstanbul Tower 205’te bugüne kadar Türkiye’de yaşanan ‘hasta bina sendromu’nun önüne geçilmiş oluyor.

 

 

İstanbul Tower 205, Sign of the City’nin ‘En İyi Ticari Projeler’ ödülüne layık görülerek kalitesini tescilledi...

 

KAYIP ALAN MİNİMİZE EDİLİYOR

İstanbul Tower 205’in Kule ve Podyum bölümlerinde bulunan ofis alanları, insan sağlığını ve konforunu en üst seviyeye çıkarma önceliğiyle tasarlandı. Projenin tüm seviyelerindeki esnek açık plan ofis alanları kayıp alanı minimize ediyor. Merkezden dış cepheye doğru sütunsuz yapısıyla ferahlık sunuyor. Tasarımdaki esneklik, hem çok kullanıcılı konfigürasyonlarda yerleşim avantajı sağlıyor hem dikey yerleşime hem de yatay mimariye olanak tanıyor. İstanbul Tower 205 verimli çalışma ortamları yaratmak için sonsuz seçenek sunuyor.

 

VIP HELİKOPTER PİSTİNE SAHİP

İstanbul Tower 205, helikopter pistine asansör ile kesintisiz ulaşım sağlayan tek ofis binası olarak dikkat çekiyor. VIP asansörü ve business lounge alanı, yöneticiler için prestij ve büyük bir ayrıcalık sunuyor. Ayrıca acil durumlarda sedye ile piste kadar kesintisiz ulaşılabiliyor. 

 

LOBİ ETKİLEYİCİ BİR İZLENİM BIRAKIYOR

Zemin katında bulunan iki kat yüksek tavanlı lobi, tamamen gün ışığı ile dolarak etkileyici bir ilk izlenim bırakıyor. İki tarafta bulunan iki ayrı lobi 3 kat yüksekliğindeki alanla plazayı fiziksel olarak birleştiriyor ve eşsiz bir görsellik sağlıyor. Lobide yer alan Concierge Hizmetleri, bir A++ ofisin gerektirdiği tüm hizmetleri tek elden sunuyor. 

 

ZİYARETÇİLERİ İÇERİ DAVET EDİYOR

İstanbul Tower 205’in güney tarafı saf camdan oluşan müze girişi ile ziyaretçileri içeri davet ediyor. Saydam yüzeyli piramit şeklindeki yapı plazanın ana girişiyle de estetik bir ilişki kuruyor. Osmanlı, Selçuklu eserlerinin yanı sıra sürekli ve geçici koleksiyonların da sergileneceği müze, geçmişi, geleceği ve cephe mimarisinin esinlendiği dönemi tek çatı altında buluşturuyor. Kitapçı, kafe ve konferans merkezine doğrudan bağlantı, daha geniş kültürel aktivitelere olanak sağlayan zenginleştirilmiş bambaşka bir müze deneyimi İstanbul Tower 205’te sizleri bekliyor.

 

DESTEK BİRİMLERİYLE ÇITAYI YÜKSELTİYOR

Tüm beklenti ve ihtiyaçlara eşsiz ve yenilikçi çözümler sunan İstanbul Tower 205, destek birimleriyle çıtayı daha da yükseltiyor. Kuaförden terziye, mini marketten lostraya ve congierge hizmetlerine kadar her şey elinizin altında bulunuyor.

 

TOPLANTI ODALARI HER İHTİYACA CEVAP VERİYOR

500 kişilik değişken kullanım kapasitelerine sahip toplantı odaları her ihtiyaca cevap veriyor. Bununla beraber 300 kişilik oditoryum, 5 adet 8 kişilik, 8 adet 12 kişilik, 5 adet 25 kişilik ve 4 adet 60 kişilik toplantı salonları da mevcut...

 

1300 METREKARELİK FITNESS SALONU...

Güne sporla başlamak, günün yorgunluğunu atmak ya da öğle arası spor yapmak... Spordan çıkıp bir şeyler yiyip hiç vakit kaybetmeden hayata devam etmek... 1300 metrekarelik fitness salonu, İstanbul Tower 205’in öne çıkan ayrıcalıklarından biri...

 

FARKLI OFİSLER 

KULE:

İstanbul Tower 205, kule bloğunun tüm seviyelerinde esnek açık plan ofis alanları sunuyor. İç planlar maksimum esnekliğe ve aynı zamanda çok kullanıcılı yerleşime uygun olarak tasarlanıyor. Tüm ofis alanları merkezden dış cepheye doğru sütunlardan arınmış olak döşemeleriyle ferahlık sunuyor. Tasarımdaki esneklik, ofis alanlarında uluslararası pratikler ile ilgili araştırmaları hesaba katarak açık plan ve kapatılmış ofis alanları uyumu sağlıyor. Cephe boyunca görülen ince geometrik şekiller, ofisin cepheye yakın konumlarını geliştirmeyi amaçlıyor. Ofis alanlarındaki artırılmış doğal gün ışığı ve gökyüzü görüntüsü ortamı aydınlatıyor. En yüksek katlarda konumlandırılan yönetici ofisleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul Boğazı, Haliç ve Karadeniz’in büyüleyici manzarasını sunuyor. Çatıda konumlanan helikopter pisti, VIP asansörü ve lounge alanı ise yöneticiler için önemli bir ayrıcalık olarak öne çıkıyor.

 

PODYUM:

En iyi şartlarda çalışırken bazen küçük bir mola vermek, çevrede iyi vakit geçirmek, açık alanlarda dizüstü bilgisayarı alıp hem iş hem eğlenceyi bir arada yaşamak, eşsiz lezzetlerin tadına varmak ve sağlık için harekete geçmek, herkese kendini iyi hissettirir. Podyum binası, ofisleri, çalışanların sosyal hayatlarını ve özel seçilmiş ticari alanları bir araya getiriyor. Konferans merkezi, oditoryum, spor merkezi, çatı terası, kafeler ve restoranlardan oluşan Podyum, benzersiz tasarımıyla fark yaratıyor. Geniş, ferah ve eşsiz manzaralı teras kullanımı, gün ışığının tüm canlılığını koridorlara yansıtan yapısıyla İstanbul Tower 205, yaşanan her anın kalitesini yükseltiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR