USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

17 Temmuz 2023 13:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Körfez Turu' öncesi açıklama: "Öncelikli gündem ortak yatırım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Körfez Turu' öncesi açıklama: "Öncelikli gündem ortak yatırım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün başlayacak Körfez Turunda; Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek. Ziyarette karşılıklı ekonomik yatırımların ele alınacağı belirtildi.

Ziyarette gündemlerinin ortak yatırım ve ticari faaliyetler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Körfez ülkeleriyle ikili ticaret hacmimiz, son 20 yılda 1,6 milyar dolardan yaklaşık 22 milyar dolara yükseldi. Cidde'nin ardından stratejik ortağımız dost ve kardeş Katar'ı ziyaret edeceğiz. Katar ile ilişkilerimiz her düzeyde mükemmel şekilde seyrediyor. Körfez turumuzun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyasında yaşanan krizler, Türkiye ve Körfez ülkeleri arasında yakın istişare ve işbirliğini gerekli kılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Körfez ülkeleriyle ikili ticaret hacmimiz, son 20 yılda 1,6 milyar dolardan yaklaşık 22 milyar dolara yükseldi" ifadelerini kullandı.

TAHIL KORİDORU AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Tahıl koridoru anlaşması) Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR