USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

11 Ocak 2021 12:20

Gökalp Çak: Verimlilik ve deneyim optimum seviyeye taşındı

Platin Global 100 Endeksi 'Lojistik Sektörü' birincisi Netlog Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Çak "Lojistik sektöründe inovasyonu sahiplenen, müşterilere ve iş ortaklarına sürdürülebilir katma değer yaratan bir yapı kurduk" dedi

Gökalp Çak: Verimlilik ve deneyim optimum seviyeye taşındı

Netlog olarak son 3 yıldır bir yandan mevcut işlerimizi büyütürken; diğer yandan da teknolojiyi ve dijital dünyayı süreçlerimize maksimum seviyede entegre ederek şirketin geleceğine yatırım yapıyoruz. Geldiğimiz noktada tüm bu yatırımların katkısıyla, 2019 sonunda yıllık konsolide ciromuzu 1 milyar dolar seviyesine yaklaştırdık. Sadece yurt dışındaki iştirakimiz Bleckmann aracılığıyla elde ettiğimiz gelirler ise 390 milyon doları aştı. Yani diğer bir deyişle, toplam ciromuzda yurt dışı satışlarımızın payı yüzde 40’ı buldu. Bu aslında bizim küresel büyüme stratejimizin sonuçlarından biri. Önümüzde 3 yıllık dönemde bu oranı yüzde 60’lara çıkartıp, konsolide ciromuzu da 1.8 milyar dolar seviyesine yükseltmeyi hedefliyoruz.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM, ŞİRKET KÜLTÜRÜNE DÖNÜŞTÜ

Lojistik sektöründe inovasyonu sahiplenen; müşterilere ve iş ortaklarına sürdürülebilir katma değer yaratan bir yapı kurduk. Bunu yaparken de inovasyonu, teknolojiyi her zaman pusulamız olarak kabul ettik. Dijital dönüşümü en üstten en alt seviyeye kadar şirketin tüm kılcal damarlarına yaymak; bunu bir şirket kültürü haline getirmek için organizasyonel değişikliklere gittik. Dijital dönüşümle ilgili üst yönetimimize bağlı ayrı bir bölüm kurarak, bu konuya verdiğimiz önemi gösterdik. Tabii bir yandan bunları yaparken diğer yandan da depolarımızı ve organizasyonel sistemlerimizi çağın gereklerine göre tekrar  gözden geçirdik, yeni teknolojilerle verimliliğimizi ve müşteri deneyimimizi optimum seviyeye ulaştırdık.

8 MİLYON TONA YAKIN GIDA ÜRÜNÜ LOJİSTİĞİ YÖNETİLİYOR

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci, bizlere çok net bir şekilde gösterdi ki; dijital dönüşüm artık şirketler için sadece rekabet avantajı sağlayan bir unsur değil… Şirketin geleceğini ve sürdürülebilirliğini garanti altına alan bir yaklaşım, bir kültür… Dijital dönüşüme yıllardır yaptığımız bu değerli yatırımların meyvesini pandemi sürecinde de aldığımıza inanıyoruz. Türkiye’de her yıl 8 milyon tona yakın gıda ürününün lojistiğini yöneten bir şirket olarak Türkiye’de 30 binin üzerinde noktaya düzenli teslimat yapmaya devam ettik. Bunlara stok sıcaklık  derecesi, son kullanma tarihi gibi konular da eklendiğinde, bu tür bir sistemi dijitalleşmeden yönetebilmemiz mümkün değildi. Farklı düşünmekten, dijitalin gücüyle fark yaratmaya çalışmaktan bir an bile geri durmuyoruz. Çevik ve esnek yönetim anlayışımızdan taviz vermiyoruz. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR