USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

09 Kasım 2020 12:27

Emel Elik Bezaroğlu: Gelecek, kişiselleştirilmiş sağlık programlarında

Elite World Hotels Satış & Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu "Wellness; sağlıklı, dengeli bir beden ve zihin elde etmek için doğru beslenerek, mutlu bir zihin oluşturmak ve yeni bir yaşam tarzı geliştirmek için oluşturulan kişiselleştirilmiş bir programdır" dedi

Emel Elik Bezaroğlu: Gelecek, kişiselleştirilmiş sağlık programlarında

• Wellness’ın sağlığımız üzerindeki katkısı nedir? 

Günümümüzde yaşam koşulları gittikçe zorlaşıyor. Bir yandan iş hayatımızda başarılı olmak isterken, bir yandan da aile ve sosyal hayatımızı da kaliteli bir şekilde yönetmek istiyoruz. Bu noktada zaman zaman en önemli değerimiz olan sağlığımızdan ödün veriyoruz. Tüm bunlara bağlı olarak yaşam kalitemiz düşmeye başlıyor. Tam da bu noktada birçok birey, “Artık hayatımı tamamen değiştirmem gerekiyor” diyor ve yaşamına yeni bir ışık yakıyor. İşte wellness süreci de bu farkındalıkla başlıyor. Wellness aslında kişinin hem bedeninin hem de ruhunun her yönüyle tam bir iyilik halini içeren bir süreç. Bireyin yaşam kalitesini artırmak için kendi isteği ve bilinci ile aldığı kararlar ve bu kararları hayatının her anında uygulama süreci olarak değerlendirebiliriz. 

Bir başka deyişle wellness; iyilik ve sağlıklı olma hali, bütünsel SPA tedavileri ve sağlıklı yaşam aktiviteleriyle harmanlanan kişiselleştirilmiş bir program olarak tanımlanıyor. 

• Orta ve uzun vadede wellness’ın geleceğini nasıl yorumluyorsunuz? 

Hayatımız, gün geçtikçe daha da kompleks bir hal alıyor. Depresyon, çağımızın önemli bir sorunu. Zaman zaman hepimiz sağlığımızı ihmal edebilyoruz. Fakat pandemi bizlere bedenimizin, sağlığımızın ve ruh dünyamızın ne kadar değerli olduğunu öğretti. Dolayısıyla wellness programları, şehirli insanın en önemli rehberi oldu. Biz de bu noktada tesislerimizde wellness programlarına daha fazla ağırlık veriyoruz. 

• Wellness’ın geleceğinde dünyada hangi uygulamalar öne çıkacak?

Dünyadaki gelişmeleri ve yeni trendleri incelediğimizde; bütünsel SPA terapileri, zihinsel arınma, eskiden gelen şifa tedavileri, (ses terapileri, holistik bakımlar) fitness aktiviteleri, organik beslenme ve detox çalışmaları öne çıkıyor. 

• Tesis olarak hangi yeni uygulamaları misafirlerinize sunuyorsunuz?

Türkiye’de birçok ilki bünyesinde barındıran SPA ve wellness hizmetlerimiz çok yoğun ilgi görüyor. Bir taraftan tatil yaparken diğer yandan doğada kendisini yenilemek için bu hizmetlerimizden faydalanmayı tercih eden çok sayıda misafirimiz bulunuyor. Misafirlerimizi burada yeni alışkanlıklarına hazırlamak üzere alanında uzman wellness, fitness, yoga, pilates ve meditasyon eğitmenleri ve sağlıklı yemekler hazırlayan şeflerimizle bir araya getiriyoruz. İstanbul’a oldukça yakın bir lokasyon olan Sapanca’da; şehirden kaçarak özel masaj ve cilt bakımı paketlerimizden ve detox programlarımızdan yararlanmak isteyenlere özel fırsatlar sunuyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR