USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%
Selçuk  Kiper

YAZARLAR

7.03.2017 17:11:00

World Government Summit 2017

World Government Summıt 2017’de her sene daha önemli liderler, girişimciler ve akademisyenler yer alıyor. Bu senenin önemli katılımcıları arasında Elon Musk, Reid Hoffman, John Chambers ve Alan Krueger vardı

Selçuk Kiper / [email protected]

 

Bu sene 5’incisi düzenlenen World Government Summit, artık kendine önemli bir yer edindi. İlk çıkış söylemi, kamu ve özel sektörün önde gelen liderlerinin yanı sıra uluslararası düşünce liderleri ve öncülerini bir araya getirmek ve hükümetlerin geleceğini şekillendirmek ve dünya çapındaki vatandaşların yaşamlarını iyileştirmeyi amaçlayan, ilham verici, kışkırtıcı ve gelecek odaklı diyaloglara ev sahipliği yapmaktı ve bu yolda da ilerliyorlar. Her sene daha önemli liderler, girişimciler ve akademisyenler burada yer alıyor. Bu sene en önemli ve heyecan uyandıran isimlerin başında Elon Musk vardı.

 

ELON MUSK’IN YORUMLARI DİKKAT ÇEKİCİYDİ

 

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, global hükümetlerin, yapay zekanın (AI) ilerlemesine ve ülkelerin geneline nasıl adapte olacağına dikkat etmesi gerektiği yorumunda bulundu. Musk, ayrıca hükümetlere gelecekte artan elektrik talebiyle nasıl başa çıkılacağı hususlarıyla birlikte, taşımacılığın geleceği ve elektrikli araçlara geçiş ve sürdürülebilir ulaşım hakkında düşünmelerini tavsiye etti. Musk’ın konferans sırasında, Birleşik Arap Emirlikleri Kabine İşleri ve Geleceği Bakanı Ekselansları Muhammed Al Gergawi'nin ev sahipliği yaptığı oturumda vurguladığı bir diğer endişe ise robotik otomasyonun küresel bir norm haline gelmesiyle, kitlesel işsizliğin nasıl ele alınacağı konusuydu. Musk, bu noktada; "Bu büyük bir toplumsal meydan okuma olacak. Nihayetinde evrensel bir temel gelir elde etmeliyiz ve seçim yapmamız gerektiğini sanmıyorum” yorumunda bulundu. Elon Musk, insan amaçlarına meydan okumasına cevap verme ihtiyacını da vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Emek için bir ihtiyaç yoksa, ne anlamı var?" Musk, gelecek hakkındaki görüşlerine kısmi bir bakış sunarak, potansiyel bir ilerlemenin biyolojik ve dijital istihbaratın daha yakın bir birleşimi olacağını da sözlerine ekledi.

 

AKILLI RİSKLER ALINMALI

 

Bir diğer önemli konuşmacı ise LinkedIn İcra Kurulu Başkanı Reid Hoffman’dı. Hoffman da global hükümetlerin girişim kapitalist oyun kitabından bir sayfa çıkarmaları ve başarılı bir evrim geçirmek için risk portföylerini benimsemeleri gerektiğini belirtti. Hoffman, "Riskin akıllıca alınması, ciddiye alınacak bir şey yaratmanızı sağlayan şey. Gelişme tarzı olarak risk portföylerinin oluşturulması açısından hükümet düzeyinde henüz pek fazla şey görmedim” yorumunda bulundu.

 

 

DOĞRU BİLGİ, DOĞRU KİŞİ,  DOĞRU KARAR

 

Cisco’nun Başkanı John Chambers ise “Dijitalleşme, sayısallaştırmanın, aygıtların sayısı ya da veri hacmiyle değil, aynı zamanda fiziksel ve sanal olarak nasıl bir araya getireceğini gösteriyor. Hoşunuza giden tüm verileri elde edebilirsiniz. Ancak doğru bilgiyi, doğru kişiye veya makineye ulaştırmak doğru kararı vermektir” dedi. Benim en merak ettiğim konuşmacılardan biri de Alan Krueger’dı. Krueger, "70'li yıllardan sonra işler değişti, ABD'de verimlilik ve ücret büyümesi düşük gelir grubu için durgunlaştı. Bu, Batı Avrupa ve diğer ülkeler için de geçerli… Artan uçurum, insanların yaşamakta güçlük çektikleri bir eşitsizlik tuzağı yaratıyor. Tüm göstergeler, 1. Dünya Savaşı öncesi duruma işaret ediyor” ifadesini kullandı.

 

DİĞER YAZILARI