USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%
Selçuk  Kiper

YAZARLAR

5.05.2017 17:17:00

GEC 2018

Birçok turizm iptali yaşanmasına karşın hâlâ bazı büyük organizasyonları ülkemizde görebiliyoruz. Bu organizasyonların Türkiye’de yapılmasını sağlayan kişi ve kuruluşları tekrar tebrik etmek gerekiyor. Çünkü oldukça zor bir işi başarıyorlar. Bu organizasyonlardan ilki ise 2018 yılında 10’uncusu gerçekleşecek olan Global Entrepreneurshıp Congress…

Selçuk Kiper / [email protected]

 

Kauffman Vakfı desteğiyle gerçekleşen ve 170 ülkeden 6 bine yakın uluslararası katılımcının ağırlandığı Global Girişimcilik Kongresi, bu yıl 13-16 Mart tarihleri arasında Johannesburg şehrinde gerçekleşti. Ben de bu kongreye davetli olarak katılma fırsatı buldum. Tüm ülke bu kongreyi kucaklamış bir görüntüye sahipti. Hem şehir giydirmeleri yapılmış hem de siyasiler en üst düzeyde katılım sağlamıştı. Oldukça motive edici konuşmalar da yaptılar. Biz de ülkemizde yapılacak kongrede en üst düzeyde katılım ile dünyanın her tarafından gelen bu girişimcileri, ülkemize yatırıma ve buradaki fırsatları değerlendirmeye çağırmalıyız.

 

170 ÜLKEDEN, 6 BİNE YAKIN GİRİŞİMCİ BİR ARAYA GELİYOR

 

Türkiye’de 2018 yılında yapılacak organizasyonun ev sahipleri ise Endeavor Derneği, Habitat Derneği, TİM ve TOBB olacak. Her sene, Global Girişimcilik Kongresi dahilinde yaklaşık 170 ülkeden, 6 bine yakın girişimci, yatırımcı, araştırmacı, kanaat önderi ve diğer girişimcilik ekosistemi fikir lideri, girişimcilerin iş kurup yeni işlerini nasıl daha büyütebileceklerine dair konuları görüşüyor. Tüm hafta boyunca, katılımcılar ilişki ağlarını genişletmek, yeni bakış açıları kazanmak, yeni araştırmalara erişim imkânı bulup mevcut programları güncellemek veya yeni fikirler kazanma imkanı buluyor.

 

SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMLERİ GELİŞtirilecek

 

2018’de, 16-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşmesi planlanan GEC 2018’e ait devir teslim töreni de GEN Başkanı Jonathan Ortmans’ın katılımıyla 15 Mart sabahı gerçekleşti. Gelecek seneki kongrenin Organizasyon Komite Başkanı Ali Sabancı ve Komite Genel Müdürü Didem Altop, bu konuyla ilgili olarak şu yorumda bulundu: “Hepimizin ortak bir amacı var. Ülkelerimizde sağlıklı ve güçlü girişimcilik ekosistemleri geliştirmek… Kauffman Vakfı, Jonathan Ortmans ve ekibinin vizyonu sayesinde, Global Girişimcilik Network'ü (GEN) şemsiyesi altında böylesine büyük bir amacın etrafında bir araya gelebildik. Yıllar içinde genişleyerek 170 ülkeden, 10 bin kişinin üstünde katılımcı ağırlayan Global Girişimcilik Kongresi'nin 10’uncu yılına ev sahipliği yapacağımız için büyük bir gurur içerisindeyiz. Girişimciliği oluşturan tüm konuları derinlemesine işlemenin yanı sıra çıtayı yükselteceğimize ve GEC18 İstanbul'un sizler için eşsiz bir kültürel macera haline geleceği konusunda size söz veriyoruz. Hepinizin Türk kültürünün zenginliğini en iyi şekilde deneyimleyeceğine  kuşkunuz olmasın.”

 

WPC 2017

Bir diğer önemli kongre ise World Petroleum Congress (WPC). İlk başta CNR’da olacak olan bu etkinlik, ICC’ye alındı. Buna neden olarak ise katılacak profil ve güvenlik gösterildi. WPC’ye Putin’den Suudi Arabistan kralına ve Aramco, BP, Shell, Total ve Exxon gibi dünya devi petrol firmalarının başkanları katılacak.

Bu kongrenin Türkiye’de yapılıyor olması da son derece önemli. Eminim ülke olarak maksimum faydayı sağlayacağız…

DİĞER YAZILARI