USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Metin Hara

Sağlıklı başarının yolu
Sağlıklı başarının yolu
2 Kasım - Yazarlar
Başarıya giden yolda her insan kendine göre bir plan yapar. Ama yaşam vahşi ve bilinmezken kendi çizdiğimiz yoldan gitmemiz neredeyse imkânsızlaşabilir. İstikrar okyanusun doğası değildir, kürek çekenin doğası olmalıdır. Bütün dalgalanmalara karşı sağlıklı bir beden ve dengeli bir zihinsel yapı kişinin en değerli hazinesidir.
Kurdun yoluna düşen kuzu
Kurdun yoluna düşen kuzu
3 Haziran - Yazarlar
Sürüdekiler sürüden ayrılanı her zaman engellemeye çalışırlar. Bu onların egosudur. Kurtlardan kaçan bir sürünün içinde kurdun inine yolculuk yapacak bir kuzu… Bu gerçek cesarettir. Eğer kafanda kurduğun, başarılı olacağını düşündüğün bir yol varsa kimsenin seni bu yoldan saptırmasına izin verme. Öyle bir emek harca, öyle bir kararlı ol ki kuzu ‘Yol’a düştüğünde kurtlar ‘Yol’dan çekilsin…
Hedef: his bağı kurmak
Hedef: his bağı kurmak
1 Nisan - Yazarlar
Geçen gün uzun bir süredir görüşmediğim bir arkadaşımla konuştuk. Kendisi iş hayatında tam olarak istediği başarıyı yakalayamamış olmaktan şikayetçiydi. Her birimizin kendine göre kazandığı ve kaybettiği savaşlar mevcuttu. Ona bir soru sordum ve devamı geldi:
Benim sorumluluklarım var
Benim sorumluluklarım var
6 Ocak - Yazarlar
İnsanların çoğunlukla, iş yaşantısının koşuşturmasına kapılıp kendi bedenlerinin sinyallerine körleştiklerini görürüm. Kendi sağlıklarıyla ilgili adım atmaları gerektiğini söylediğimde hep aynı cümleyi duyarım;
Anlamlandırabildiklerimiz kadardır yaşadığımız….
Anlamlandırabildiklerimiz kadardır yaşadığımız….
2 Aralık - Yazarlar
Yoğun ve yorgun bir iş günü sonrasında eve dönmek için telefonundaki trafik aplikasyonunu kontrol eden genç kadın, gördüğü kıpkırmızı manzara sonrasında biraz sendelense de yıkılmayıp, arabayı yakın bir otoparka park ettikten sonra önce vapur, sonra metro, sonra da kısa bir taksi yolculuğu ile evine ulaştı…
3 temel prensip
3 temel prensip
16 Ekim - Yazarlar
İnsanoğlu var olduğu sürece her zaman için iş-özel yaşam dengesi konusu önem kazanacaktir. Bundan yillar önce yöneticilerde 'ofis içinde ne yaptiğin bizi, ofis dişinda ne yaptiğin seni ilgilendirir' felsefesi hakimdi. Yapilan araştirmalar artik iyi bir yöneticinin başka bir bakiş açisi benimsemesi gerektiğini gösteriyor. Prof. Stewart d. Riedman’in harvard business review’un 1998 kasim-aralik ayinda yayinlanan bir çalişmasi bunu açikça gösteriyor. 'Radarin altinda uçmak': yönetim ekibi tarafin
EN ÇOK OKUNANLAR