USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yatırım

08 Ağustos 2018 11:29

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda çok önemli kararlar

Savunma Sanayii İcra Komitesi, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Savunma sanayine ilişkin toplam 13.5 milyar lira bedeli olan projelerin değerlendirildiği toplantıda yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik projeler hakkında çok önemli kararlar alındı

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda çok önemli kararlar

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından ilk toplantısını dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaptı. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir katıldı. Orgeneral Güler ilk kez Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısına katılan isim oldu. Erdoğan’ın 3 Ağustos’ta açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 100 Günlük İcraat Programı’nda savunma sanayisine ilişkin önemli projeler yer almıştı. Savunma Sanayi Başkanlığı’na ait 45 proje yer alıyor.

Bunlar arasında dikkat çeken projelere göre, milli ve gemi kelimelerinin kısaltmasından oluşan MİLGEM’in 3. gemisi Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilecek, Türkiye’nin ilk milli ana muharebe tankı Altay’ın 250 adetlik seri üretime geçmesi için sözleşme imzalanacak ve Milli Muharip Uçak’ın “ön tasarım” aşamasıyla birlikte proje takvimine başlanacak. Ayrıca, uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi geliştirilmesine yönelik tasarımın ilk aşaması tamamlanacak ve Silahlı Hürkuş uçağı geliştirilmesi ve seri üretimine yönelik ihale sonuçlandırılacak. Tüm projelerin hızlandırılması ve tamamlanması konusu toplantıda ele alındı.

13.5 MİLYARLIK PROJELER

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplam 13.5 milyar lira bedeli olan projelerin değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Toplantıda, sınırlarımız içinde ve ülke sınırlarımızın güvencesi için sınır ötesinde harekâtlarını başarıyla sürdüren güvenlik birimlerimizin gücüne güç katan yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni kararlar alınmıştır.

Toplam 13.5 milyar TL bedeli olan projelerin değerlendirildiği toplantıda, savunma sanayi ve teknolojilerini geliştirme, güçlendirme, destekleme ve ihracat amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme faaliyetleri ile ilgili tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda; ATAK helikopterine yeni kabiliyetler kazandırılması, yeni İHA sistemleri, kara, hava ve deniz araçları, karıştırıcı sistemler, radar ve komuta kontrol sistemlerinin modernizasyonu ile güvenlik birimlerimizin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projeler değerlendirilmiştir.”

EN ÇOK OKUNANLAR