USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yatırım

03 Eylül 2018 15:40

'Güven, benim için çok önemli'

Faaliyet gösterdiği çelik kapı, pencere sistemleri ve alarm kategorilerinde hedef pazarlarda sürdürülebilir büyüme iddiasını ortaya koyan Kale Endüstri Holding, 65’inci yılını kutlarken büyümeye odaklanıyor. Çerkezköy’de Avrupa’nın en büyük entegre kilit üretim merkezini kuran firma, yaklaşık 300 milyon TL’lik yeni fabrika yatırımıyla kilit silindir, çelik kapı, çelik kasa, yangın kapısı ve pencere sistemleri alanındaki üretim kapasitesini iki katına çıkartıyor.

'Güven, benim için çok önemli'

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Bir diğer önemli yatırımını ise holdingin 39 yıldır bulunduğu Güngören’deki yönetim ofisini, Vadistanbul’da yaklaşık 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni genel müdürlük binasına taşıyarak gerçekleştiriyor. Kale Endüstri Holding CEO’su Zeki Şafak Ozan, bu iki değişimle toplam 450 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığına dikkat çekiyor.

Büyümeye ve globalleşmeye odaklandıklarını ifade eden Ozan; şirket vizyonunu ise şöyle özetliyor: “Kilitte yurt içi ve yakın coğrafyalardaki liderliğimizi Avrupa’ya taşımak, çelik eşyada üst segmentteki liderliğimizi devam ettirirken yurt dışında büyümek, pencere sistemlerinde yurt içi liderliği devam ettirmek ve Avrupa’ya açılmak, alarmda ise yurt içinde net bir liderlik iddiası ortaya koymayı amaçlıyoruz.” 2017 yılını önceki yıla göre yüzde 21 büyüme ile kapatan Kale Endüstri Holding’in 2018 hedefinin ise ciroda yüzde 30 büyüme olduğunu kaydeden Ozan, “İlk 6 ay itibariyle sonuçlarımız bütçe paralelinde gidiyor” diyor. Zeki Şafak Ozan, sektörü anlatırken teknolojiye ve Ar-Ge çalışmalarına da değiniyor.

PLATİN DERGİSİ'NİN EYLÜL SAYISINI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

EN ÇOK OKUNANLAR