USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

09 Eylül 2013 12:46

“ZAMANI DOST EDİNMEK DE DÜŞMAN EDİNMEK DE ELİNİZDE”

“ZAMANI DOST EDİNMEK DE DÜŞMAN EDİNMEK DE ELİNİZDE”

“ZAMANI DOST EDİNMEK DE DÜŞMAN EDİNMEK DE ELİNİZDE”
Önümüzdeki günlerde eminiz ki çok daha yoğun bir ekonomik gündemle karşı karşıya kalacağız. Özellikle ulaştırma, haberleşme, bilişim ve dijital pazarlamaya yönelik projeler, Türk iş dünyasının geleceğine yön verecek gibi gözüküyor. Biz de Eylül sayımızın konu başlıklarını bu üç alana odaklanarak şekillendirdik. Kapak konuklarımız arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım var. Bugüne kadar 145 milyar TL ile Türkiye’nin ulaştırma ve iletişim altyapısına en fazla yatırım yapan hükümet olduklarının altını çizen ve 2023 hedeflerini Platin’e anlatan Binali Yıldırım, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’dan 3. Boğaz Köprüsü’ne, bölünmüş yollardan 3. Havalimanı’na kadar pek çok hayata geçmek üzere olan önemli projeye de değindi. Sayın Yıldırım, ‘zaman’ hakkında söyledikleri ile bir bakıma kişisel vizyonunu ortaya koyuyor: “Zamanın bir ruhu vardır ve öyle bir şeydir ki kendini tanımayanı tanımaz. Kendini dışlayanı dışlar, kendine bakmayana da bakmaz… Onu dost edinmek de düşman edinmek de sizin elinizdedir.” Bugün zamanı dost edinenler arasında olabilmek belki de en büyük başarılar arasında…
Türkiye 2023’e kadar en az 160 milyar dolarlık bir bilişim sektörü büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyor. Türkiye Bilişim Derneği’nin Değerlendirme Raporu’na göre sektörün bugünkü büyüklüğü 70 milyar TL seviyelerinde… Bu pazar içerisinde ise bilgi teknolojilerinin payı 31 milyar dolara ulaşmış durumda. Türkiye pazarında önemli faaliyetleri bulunan ve katkıları büyük olan global şirketler arasında Oracle, HP, Teradata, Lenovo, IBM ve SAP de yer alıyor. Bu şirketlerin ortak noktası ise Türkiye ofislerini kadın liderlere emanet etmiş olmaları… Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, HP Türkiye Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Filiz Akdede, IBM Türk Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas, Oracle Genel Müdürü Filiz Doğan, SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ve Teradata Türkiye Ülke Müdürü Gamze Aydın’ın bilişim sektörüne yönelik analizlerine kulak vermenizde fayda var.
Yine bu ay ele aldığımız konular arasında iş dünyasını yeniden şekillendiren dijital pazarlama konusu da var. Türkiye’nin en başarılı dijital pazarlama şirketlerinin önerileri geleceğinize ışık tutacak nitelikte… Çünkü artık dijital pazarlamasız iş yapmak mümkün değil!
 
Oya Yalıman
EN ÇOK OKUNANLAR