USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

15 Nisan 2020 19:10

Patek Philippe ve Chopard, Baselworld’den ayrılıyor

Patek Philippe ve Chopard, Fondation de la Haute Horlogerie ile Cenevre’de yeni bir saat fuarı oluşturmak için Baselworld’den ayrıldığını açıkladı

Patek Philippe ve Chopard, Baselworld’den ayrılıyor

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Tektaş Saatçilik bünyesindeki Patek Philippe ve Chopard, ünlü saat fuarı Baselworld’den ayrıldı. Cenevre’de yeni bir saat fuarı oluşturmak üzere çalışmalara başlayan saat markaları, yeni fuarın Nisan 2021’de Palexpo’da Watches&Wonders ile eşzamanlı gerçekleşeceğini bildirdi.

Fondation de la Haute Horlogerie tarafından düzenlenen Watches&Wonders ile bağlantılı olacak yeni fuarın amacı markalara, saat endüstrisindeki gelecekteki zorlukları başarıyla karşılamak adına ortak bir vizyon oluşturmak ve mümkün olan en iyi profesyonel platformu sunmak yönünde olacak. Fuar hem İsviçre hem de uluslararası saat sektörü alanında uzman ve yenilikler çevresinde gerçekleşecek.

“KENDİMİZİ YENİLİKLERE UYARLAMALIYIZ”

Patek Philippe Başkanı Thierry Stern: “Stern ailesinin geleneksel şekilde Baselworld’e katılan dördüncü nesli olarak fuardan ayrılma kararı benim için kolay bir karar değildi. Ancak hayat sürekli gelişip, değişiyor. Fuar organizasyonlarında markalar veya müşterilerden sorumlu olanlar gibi... Kendimizi sürekli uyarlamalı ve ne yaptığımızı sormalıyız. Çünkü günümüzde dün doğru olan bugün geçerli olmayabilir! Bugün Patek Philippe Baselworld’ün vizyonu ile ayrışıyor. Çok fazla tartışma ve çözülmemiş sorun karşısında güven olmadığını düşünüyoruz. Dünyanın dört bir yanından perakendecilerimizin, müşterilerimizin ve basının meşru ihtiyaçlarına cevap vermemiz gerekiyor. Aynı zamanda her yılnnİsviçreli saat ustalarının yeni modellerini tek seferde, tek bir yerdenve bunu mümkün olan en profesyonel şekilde keşfedebilmeleri gerekiyor. Bu sebeple, diğer markalar ile yapılan görüşmelerin ardından beraber Cenevre’de üstün teknik bilgilerimizle eşsiz bir etkinlik yaratmaya karar verdik.”

“AMACIMIZ DAHA İYİ HİZMET”

Chopard ve Cie SA Eş Balkanı Karl-Friedrich Scheufele; “Chopard ilk olarak 1964’te Basel fuarında yaklaşık 25 metrekarelik bir standla sergiledi. Dikkatli bir şekilde değerlendirdikten sonra, ailemiz diğer markalar ile bu girişimi desteklemeye ve Baselworld’den ayrılmaya karar verdi. Cenevre’de Watches & Wonders’a paralel olarak bu yeni saat fuarının oluşturulması, saatçilik ortaklarımıza ve müşterilerimize daha iyi hizmet vermemizi sağlayacak. İttifak sayesinde, bu büyük saat evleri İsviçre saatçiliğinin değerlerini ve çıkarlarını geliştirmek için iş birliği yapabilecek.”

EN ÇOK OKUNANLAR