USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

22 Ekim 2018 17:04

III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde “Ailenin Güçlendirilmesi” ele alınacak

III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM’in ev sahipliğinde, 23-24 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasını yapacağı zirveye birçok yabancı lider ve konuşmacı da katılacak. Zirvenin bu yıl ki ana teması ise “Ailenin Güçlendirilmesi” olarak belirlendi.

III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde  “Ailenin Güçlendirilmesi” ele alınacak

KADEM’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte düzenleyeceği III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, kadına karşı şiddetle mücadele günü kapsamında, Türkiye’den ve değişik ülkelerden çok sayıda bakanın, akademisyenin, araştırmacının, gazetecinin, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla 23-24 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nin bu yılki ana teması “Ailenin Güçlendirilmesi” olarak belirlendi. KADEM bu zirvede kadının ve ailenin günümüz dünyasında karşılaştığı problemlere yönelik sosyolojik, psikolojik ve kültürel çerçevede çözümler arayarak ilgili önerileri ve uygulanabilir politikaları ulusal ve uluslararası kamuoyunun dikkatine sunmayı ve konuya karşı duyarlılık geliştirmeyi amaçlıyor.

Zirve, bu amaca hizmet etmek üzere çok sayıda farklı ülkeden hükümet yetkililerini, siyasi aktörleri, girişimci kadınları, akademisyenleri, araştırmacıları, basın mensuplarını, aktivistleri ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getiriyor.

Türkiye ve dünyada ailenin değerinin korunması ve güçlendirilmesi adına konunun çok yönlü olarak müzakereye açılacağı oturumların yanı sıra farklı ülkelerden aile ve sosyal politikalar bakanlarının veya yetkililerinin katılacağı bir liderler oturumu yapılarak her ülkenin aileye yönelik politikaları ve uygulamaları masaya yatırılacak.

ZİRVE PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleri ile başlayacak olan III. Kadın ve Adalet Zirvesi’nde, KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Aile, Sosyal Hizmetler ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacakları protokol konuşmalarının ardından ülkelerinde öncü olmuş kadınlar ile birlikte “Küreselleşen Dünyada Ailenin Önemi: Öncelikli Politikalar ve Uygulamalar” başlığı altında Liderler Oturumu gerçekleştirilecek.

Zirvenin ikinci günü paralel oturumlar yapılacak. Oturumlarda, ailenin güçlendirilmesi yönünde değişik alanlardaki gelişmeler, başarılı örnekler ve devam etmekte olan sorunlarla ilgili tespit ve çözüm önerileri tartışılacak. Son oturumda ise, üç farklı ülkeden aile ve iş hayatını başarılı bir şekilde yürüterek öne çıkmış kadınların hayat deneyimlerini aktaracakları KADEM Talks oturumu gerçekleşecek. Zirve,  “Zirve Sonuç Bildirisi” nin okunması ile sona erecek.

İlerleyen aylarda panel sunumlarından oluşan “Zirve Kitabı” basılacak.

III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde ele alınacak konular:

-Modern Dünyada Aileyi Bekleyen Tehditler ve Fırsatlar
-Daha İyi Bir İş Yaşam Dengesine Doğru
-Birliğini Sağlayan Bir Güç Olarak Din
-Medyanın Aile Dinamikleri Üzerindeki Etkisi: İlişkilerin Dijitalleşmesi
-Aile Birliğini Bozan Bir Tehdit Olarak Aile İçi Şiddet ve İstismar
-Çatışmaların ve Yoksulluğun Aile Üzerindeki Etkisi

EN ÇOK OKUNANLAR