USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Türkiye

01 Ekim 2018 21:43

"Balıkesir'de ikinci bir Hong Kong oluşturabiliriz"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz: “2023'te dünya çapında 10 marka şehir oluşturma gayretiyle çalışıyoruz. Anadolu'da yeni İstanbullar ortaya çıkarmalıyız. Biz Balıkesir’de ikinci bir Hong Kong kurmak için Çinlilerle görüşme halindeyiz. Balıkesir'de serbest bölge kurmayı planlıyorlar.” dedi

"Balıkesir'de ikinci bir Hong Kong oluşturabiliriz"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, 2023'te dünya çapında 10 marka şehir oluşturma gayretiyle çalıştıklarını belirterek, "Anadolu'da yeni İstanbullar ortaya çıkarmalıyız." dedi.

Gürbüz, yaptığı açıklamada, tüm dünyada kentlerin ülkelerin önüne geçtiğini belirterek, kendine has özelliklerini ön plana çıkaran, ihtisaslaşan ve fark yaratan kentlerin kendi ekonomilerini oluşturduğunu söyledi.

Balıkesir olarak Çin'in Tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmayı hedefleyen "Bir Kuşak, Bir Yol" inisiyatifini yakından takip ettiklerini belirterek, Çinlilerle Balıkesir'de serbest bölge kurmayı planladıklarını açıkladı.

Çinlilerin bölgede bir aktarma istasyonu planladığını dile getiren Gürbüz, "Biz de serbest bölgeyi Ro-Ro limanları ile destekleyip Çin'in yeni pazar arayışlarında kapı olmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili Çinli heyeti Balıkesir'de ağırladık. Bu topraklarda, Balıkesir'de ticaret anlamında ikinci bir Hong Kong oluşturabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR