USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

09 Mayıs 2019 17:00

Türkiye’ye gelen Afrikalı turist sayısı 2 katına çıkacak

World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı "Afrika'da ve Angola'da özelikle lüks tüketime yönelik ciddi bir turist var. Bu turistlerin tercihleri aslında bizim Antalya kıyılarımız dururken hep Dubai olmuş. Sebebi ise hep direkt uçuşlar var ve ciddi reklam kampanyası yapılıyor. Türkiye olarak Afrika'da THY'nin de içinde olduğu ciddi bir kampanya yapabilirsek ciddi turist çekebiliriz. 2018'de ağırlanan ve toplamda bir milyon 48 bin olan Afrikalı turist sayısını kısa vadede iki kat artırabiliriz" diy

Türkiye’ye gelen Afrikalı turist sayısı 2 katına çıkacak

Turizmin Davos’u World Tourism Forum, bu yıl 23-25 Mayıs tarihlerinde Afrika’nın Dubai’si Angola’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin 100’e yakın iş insanından oluşan heyetle yer alacağı World Tourism Forum, bu yıl Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw gibi önemli konuşmacıların yanı sıra, dünya turizminin önemli temsilcilerini, yatırımcıları ve STK’ları ağırlayacak.

Zengin Afrikalı Dubai yerine Antalya’ya gelecek

2015’ten beri Türkiye’de düzenlenen World Tourism Forum’un ciddi turizm potansiyeli nedeniyle Afrika’nın incisi Angola’da düzenleneceğini belirten World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı "Afrika'da ve Angola'da özelikle lüks tüketime yönelik ciddi bir turist var. Bu turistlerin tercihleri aslında bizim Antalya kıyılarımız dururken hep Dubai olmuş. Sebebi ise hep direkt uçuşlar var ve ciddi reklam kampanyası yapılıyor. Hem Afrika'nın turizm potansiyeli çok yüksek, hem de Afrikalı ciddi bir turist sayısı mevcut. Türkiye olarak Afrika'da ciddi bir kampanya yapabilirsek ciddi turist çekebiliriz. Şu an Afrika ülkelerinden gelen turist sayısı bir milyonu geçmez. Türkiye olarak Afrika'da THY'nin de içinde olduğu ciddi bir kampanya yapabilirsek ciddi turist çekebiliriz. 2018'de ağırlanan ve toplamda bir milyon 48 bin olan Afrikalı turist sayısını kısa vadede iki kat artırabiliriz" diye konuştu.

İlk uluslararası otel yatırımı

World Tourism Forum Bulut Bağcı, Angola'da ilk uluslararası otel yatırımını hayata geçireceklerini kaydederek, 390 odalı tesisin kapılarını 1 Aralık'ta açacağını, 2025'e kadar bölgede 2 bin 500 yatak kapasiteli 10 otel yatırımını daha hayata geçireceklerini bildirdi. Bağcı, Angola turizminin gelişmesi için Cumhurbaşkanı Lourençoe ile temas halinde olduklarını ve Angolalı yetkilerinin Türkiye modelini uygulayarak şu an ülkeye gelen 1.2 milyon olan turist sayısını 3 milyona çıkarmayı hedeflediklerini de belirtti.

‘’Türkiye'nin turizm geliri 100 milyar dolar olmalı"

Bağcı, Türkiye'nin geçen yıl 40 milyona yakın yabancı turist ağırladığını belirterek, turizm gelirinin ise 29,5 milyar dolar olduğunu, rakamlarda ilk çeyrekte artış görüldüğünü anlattı. Bağcı, Türkiye'ye ilişkin yurt dışı tanıtımın tek elden, tanıtım ofisinden yapılması gerektiğini kaydederek, "Türkiye güzel bir tanıtımla ve sürdürülebilir stratejiyle turizm gelirini katlayabilir. Türkiye'nin şu anda hak ettiği turizm geliri en az 100 milyar dolar. İstanbul Havalimanı'nın hak ettiği değer bile 100 milyar dolarlık turizm geliri." diye konuştu.

 

EN ÇOK OKUNANLAR