USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

02 Temmuz 2021 19:38
Bahar Akgün-İrem Sertbaş-Melih Kocagil-Mustafa Gündoğdu

Türkiye turizmi, teknolojik hamleler ile güçleniyor

Türkiye'de turizm, aşılanma sürecinin hızlanması ve tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanması ile rahat bir nefes almaya başladı. Yerli ve yabancı turistlerin tatil planlarını ve tercihlerini etkileyen faktörler değişirken, Türkiye turizm endüstrisi değişik alanlarda sağlanan farklı avantajlar ve inovatif gelecek planları ile öne çıkıyor

Türkiye turizmi, teknolojik hamleler ile güçleniyor

Salgının; küresel turizm sektöründe 1.3 trilyon dolar değerinde bir kayba neden olduğu tahmin ediliyor. Bu dönemde Türkiye turizm sektörü; ülkemizde yerli turistler tarafından gerçekleştirilen yurt içi seyahatler ve kısa hafta sonu tatilleri ile güç buldu. Aşılanmanın hızlanması ve yabancı turistlerin yeniden ülkemize gelmeye başlaması ile endüstri, büyük bir geri dönüş yaşıyor.

2021 hedefi yüzde 100 artışla, 34 milyon yabancı turisti misafir etmek olan Türkiye turizm sektörü, geçtiğimiz yıl 'Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı' sayesinde; rakip ülkelere kıyasla daha avantajlı konumda yer aldı. 2021 için hem yerli hem yabancı turistin gönlünü fethetmeyi planlayan, bu noktada kısa ve uzun vade planlarını gündeme alan endüstri için farklı sektörlerin stratejileri hayati önem taşıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR