USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

14 Ocak 2019 16:10

Torunoğulları: Turizmde çok başarılı yıl yaşayacağız

Hollanda'da faaliyet gösteren Edelstaal Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Türk turizminin çok başarılı bir yıl yaşayacağına inandığını söyledi.

Torunoğulları: Turizmde çok başarılı yıl yaşayacağız

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları’nın desteği ile TAVAK Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in yaptığı araştırma raporu olan Avrupalı Türklerin Türk Turizmindeki Önemi başlıklı rapor Utrecht Turizm Fuarı’nda basın ve ilgililerle paylaşıldı.

2018 yılında 2.8 milyon Avrupalı Türk’ün Türkiye’ye gittiğini söyleyen Faruk Şen, bunların 3,3 milyar euro bıraktıklarını, Türkiye’ye giden Alman turistlerle karşılaştırıldığında blr Avrupalı Türk’ün 3 Alman turist kadar döviz bıraktığını söyledi. Rapora göre 2017 yılında 2,7 milyon olan Avrupalı tatilci Türkün sayısının 2018’de belirli bir artış gösterdiğide belirtiliyor.

"TÜRK TURİZMİ ÇOK BAŞARILI BİR YIL GEÇİRECEK"

Edelstaal Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Türk turizminin çok başarılı bir yıl yaşayacağına inandığını söyleyerek, “Yapılan birçok araştırma bu yıl Türk turizminin son derece başarılı bir grafik çizeceğini ortaya koyuyor. Bizim de hedefimiz ülkemize daha fazla turistin gelmesi. Bu yöndeki çabalarımız önümüzdeki dönemde artarak sürecek” dedi.

Avrupalı Türklerin Türk turizmine katkısının büyük olduğuna değinen Torunoğulları, “Anavatana bırakılan döviz ‘aile yardımlaşmasıyla’ 3,3 milyar Euro’nun çok daha üstüne çıktı. Türkiye kaliteli otellere sahip. Hizmet sektöründeki eksikliklerin giderilmesiyle turizmde hedeflenen rakamların çok daha üstüne çıkılabilir. Türkiye’yi tercih edecek Hollandalı turist sayısında bu yıl çok daha büyük bir artış beklentisi içindeyim. Avrupa’daki Türk gençlerinin de tatil tercihlerini anavatan yönünde kullanmaları için çalışmalar yapılması gerekiyor” diye konuştu.

AVRUPALI TÜRKLERİN YÜZDE 47'Sİ TÜRKİYE'YE TATİLE GELİYOR

Araştırma raporunda yer alan önemli bilgilerden bazıları şöyle, bu yıl tatilini Türkiye’de geçirecek olan 2,8 milyon Avrupalı Türk turistin1,9 milyonunu Almanya’da yaşayan Türkler oluşturuyor ve geldiklerinde rrtalama 4 hafta kalıyor

Yalnızca ailelerini ziyaret etmek için değil, aynı zamanda İstanbul, Antalya, Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz gibi sahillerde tatillerini geçirmek için gidiyorlar.

Avrupalı Türkler için en gözde tatil yerlerinin başında İstanbul, Çeşme ve Alaçatı geliyor. Avrupalı Türklerin yüzde 47'si tatilini Türkiye’de geçiriyor

EN ÇOK OKUNANLAR