USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

12 Haziran 2020 21:34

Hilton'dan bu yaz dünya genelinde yepyeni bir temizlik standardı

Hilton, önümüzdeki hafta dünya genelindeki tüm tesislerinde sektörün temizlik ve dezenfektasyon standartlarını belirleyecek yeni bir programı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Hilton'dan bu yaz dünya genelinde yepyeni bir temizlik standardı

Lysol ve Dettol gibi temizlik ürünlerinin üreticisi RB ile geliştirilen program 15 Haziran’dan itibaren hayata geçiyor.

Lysol ve Dettol'un üreticisi RB ve Mayo Clinic ile ortaklaşa geliştirilen Hilton CleanStay, Hilton misafirlerinin bu yazdan itibaren çok daha temiz ve daha güvenli bir konaklama deneyimi yaşamalarına yardımcı olacak yeni prosedürler içeriyor.

Dünya genelindeki otelleri de destekleyecek şekilde genişletilen Hilton ve RB arasındaki bu iş birliği sayesinde, RB ürün ailesi birçok farklı pazarda kullanılmaya başlanacak.

Misafirlerin ve ekip üyelerinin emniyeti ve güvenliğinin yüzyılı aşkın bir süredir en önemli öncelikleri olduğunu belirten Hilton Başkanı ve CEO'su Chris Nassetta, "Hilton CleanStay, özellikle koronavirüs salgınının sonucunda gezginlerin değişen beklentilerini karşılamaya yönelik birçok değişimin yaşandığı turizm ve konaklama sektöründe, çalışanlarımızı korurken misafirlerimizin özgürce seyahat etmeleri için gereken rahatlığı ve güvenceyi sağlama taahhüdümüzü yerine getirmek üzere attığımız devrim niteliğinde bir adım" dedi.

Nasetta, sözlerine şöyle devam etti: “Kısa vadede misafirperverliğimiz biraz farklı gözükecek olsa da dünyanın her yerinde misafirlerimizi bir kez daha ağırlamak ve Hilton'dan bekledikleri unutulmaz deneyimleri yeniden sağlamak için sabırsızlanıyoruz.”

Önümüzdeki haftadan itibaren belirli otellerde uygulamaya alınacak olan Hilton CleanStay programı Temmuz ayının ortasından itibaren de Hilton'un 18 markasının tamamında devreye girecek. Hilton misafirleri, dünya genelinde bazı otellerdeki değişimi 15 Haziran’dan itibaren görmeye başlayacaklar.

Otele giriş işleminden çıkış işlemine kadar Hilton CleanStay

Online: Misafirler daha seyahatlerine başlamadan önce Hilton.com/cleanstay adresinden ulaşabilecekleri açılış sayfasıyla konaklamaları boyunca ne beklemeleri gerektiğini ayrıntılarıyla görebilecekler. Ayrıca, tesislerin web siteleri uygulanan yeni temizlik protokollerini ve prosedürlerini ayrıntılı olarak gösterecek şekilde güncellenecek.

Lobi: Temassız varış deneyimi yaşamak isteyen misafirler, ücretsiz Hilton Honors mobil uygulamasıyla otele giriş işlemini yapabilecek, odalarını seçebilecek, dijital anahtar ile kapılarını açabilecek ve mobil cihazlarını kullanarak otelden çıkış işlemini yapabilecek. Bu seçenek, doğrudan Honors uygulaması veya Hilton.com üzerinden rezervasyon yapan misafirler için dünya genelinde 4.700'ün üzerinde programa dahil olan Hilton tesisinde kullanılabilecek. Otele geleneksel şekilde giriş yapmak isteyen misafirler, fiziksel mesafe önlemlerinin alındığı yönlendirmelerle giriş ve çıkış işlemlerini güvenle yapabilecekler.

Odalar: Odaların ilk temas noktası olan kapılarda, odalar detaylı bir şekilde temizlendikten sonra yerleştirilen Hilton CleanStay mührü bulunacak. Odalarda en çok temasın olduğu ışık açma kapama düğmeleri, kapı kolları, TV uzaktan kumandaları, termostatlar ve diğer yerlerde ekstra dezenfektasyon uygulanacak. Dağınıklık olmaması için odalardaki kalem ve kâğıt benzeri şeyler kaldırılacak. Misafirlerin kullanımı için tüm odalarda dezenfektan özelliği olan mendiller bulunacak

Kat Hizmetleri: Yeni misafirler varmadan önce odalar detaylı bir şekilde temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Oda temizliği, konaklamaları sırasında odalarına otel çalışanlarının girmesini istemeyebilecek misafirler olabileceğinden misafirlerin tercihine bağlı olarak yapılacak. Talep eden misafirlere ek nevresimler ve banyo malzemeleri koruyucu ambalaj içerisinde temin edilerek kapılarının önüne bırakılacak.

Genel Alanlar: Genel alanlar daha sık temizlenecek. Örneğin, fitness merkezleri temizlik nedeniyle günde birkaç kez kapatılacak. Ekipmanlar, fiziksel mesafenin korunması için uygun şekilde ayarlanacak ve yerleştirilecek. Merkezlerdeki misafir sayısı sınırlandırılacak. Havuz ve çevresindeki alanlar gün boyunca sık sık temizlenecek ve fiziksel mesafe önlemleri alınacak. Tesislerin ana girişlerine ve insan trafiğinin yoğun olduğu alanlara el dezenfektasyonu istasyonları ve dezenfektan özellikli mendil stantları yerleştirilecek.

Yiyecek ve İçecek Alanları: Otel restoranlarında uygun fiziksel mesafenin sağlanması için masalar ve sandalyeler arasında aralık bırakılacak. İstendiğinde biyolojik olarak bozunabilir tek kullanımlık tabaklar ve mutfak eşyaları temin edilebilecek. Kahvaltı sırasında restoranlar al ve git, yiyeceklerin önceden yerleştirildiği üzeri kapatılmış tabaklar, alakart ve masaya servis gibi farklı seçenekler sunulacak. Oda servisi bulunan tesislerde misafirlere siparişleri tek kullanımlık servisler ile kapıya bırakılarak temassız olarak teslim edilecek

Toplantılar ve Etkinlikler: Çok yakında hayata geçirilecek olan CleanStay ile desteklenen Hilton EventReady programı, Hilton'da gerçekleştirilecek toplantılara ve etkinliklere yeni bir standart getirecek. Program, temizlik, esneklik, güvenli ve sosyal olarak sorumlu çözümlerin yanı sıra yaratıcı yiyecek ve içecekler, en son teknolojiler ve sürdürülebilir uygulamalar da sunacak. Özel sağlık ve zindelik odağıyla planlamadan yürütmeye kadar uzanan etkinlik deneyimi, Hilton'un birinci sınıf misafirliğiyle özel ekip üyeleri tarafından desteklenecek.

RB, iş birliğinin açıklandığı ilk günden bu yana, Hilton CleanStay'in dünya genelinde uygulanma planlarının hazırlanmasında Hilton'la birlikte çalıştı. Hilton CleanStay, ABD ve Kanada'da Lysol ürünleri kullanılarak uygulanacak ve program Lysol korumasıyla Hilton CleanStay olarak anılacak. Hilton tesislerinin bulunduğu birçok ülkede en çok Lysol ve Dettol kullanılacak olsa da Almanya'da Sagrotan ve İtalya'da Napisan olmak üzere program dahilinde diğer RB markaları da kullanılacak. Hilton CleanStay Türkiye’de de Lysol markası ile uygulanacak.

Bilimsel uzmanlığı rakipsiz olan RB'nin ürünlerinin kullanımı dünya genelindeki tüketicilerin daha güvenli bir şekilde konaklamalarını sağlıyor. American Journal of Infection Control tarafından yayınlanan bir araştırmanın bulguları, Dettol ve Lysol içeriğinde bulunan aktif bileşenlerin COVID-19 enfeksiyon zincirini kırmada etkili olduğunu gösteriyor.

RB Kuzey Amerika Hijyen ve Ev Başkan Yardımcısı Rahul Kadyan yaptığı değerlendirmede; “İnsanları hastalıklardan korumak, küresel mikrop önleme portföyümüzün ve RB’nin odağında yer alıyor. Markalarımız güven, bilimsel etkinlik ve dünya genelindeki tüketicilerimizi enfeksiyon zincirini kırmak adına bilinçlendirme arzumuz üzerine kurulu… Bu proje bizim açımızdan, en üst düzey hijyen standartlarının oluşturulmasına yardımcı olarak tüketicilerin Hilton deneyimini güvenle yaşamaları adına ortaya konulan ideal bir iş birliği…” şeklinde konuştu.

Hilton CleanStay programının geliştirilmesi süresince Mayo Clinic, Hilton'a eğitim yöntemleri, temizlik protokolleri ve kalite güvencesi konularında tavsiyelerde bulunmak üzere tıbbi uzmanlık sağladı. Ayrıca Mayo Clinic, Hilton otellerindeki temizlik ve dezenfektasyon programlarına sağlık alanında fayda sağlayabilecek yeni teknolojiler ve yöntemler konusunda da çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Mayo Clinic Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Stacey Rizza, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Normalleşme sürecine giren dünyanın birçok yerinde işletmelerin ve eğlence yerlerinin yeniden açılması nedeniyle kişisel güvenlik çok önemli bir hale geldi. Ulusal ve küresel ölçekte COVID-19'a bir yanıt olarak Mayo Clinic'in uzmanlığını ve bilgi birikimini sunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Mayo olarak program protokolü ve eğitimi konusunda Hilton personeli ile çalışmaktan ve onlara tavsiyelerde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Misafirleri otele giriş yaptıkları anda karşılayacak ve konaklamaları boyunca tüm alanlarda kendini hissettirecek olan Hilton CleanStay, Hilton'un meşhur misafirperverliğinden ödün vermeden hem ziyaretçilerin hem de ekip üyelerinin sağlıklı ve güvende olmalarını sağlayacak.

Hilton'un otel temizliği ve hijyeni standardı çerçevesinde ekip üyelerinin çalışırken kendilerini ve başkalarını sağlıklı kalmalarını sağlamak üzere atabilecekleri adımların farkında olmalarını sağlamak için özel olarak çeşitli eğitimler de tasarlandı. Konaklama sırasında misafirler, çeşitli yaratıcı yöntemlerle kendilerini karşılayan ve misafirperverliklerini gösteren koruyucu ekipman giymiş ve fiziksel mesafeyi korumaya dikkat eden ekip üyeleri ile karşılaşacaklar.

EN ÇOK OKUNANLAR