USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

20 Nisan 2021 19:48
AA

Bağlıkaya: Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bir yol haritasına ulaşacağız

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Maalesef tüm dünyada aşı savaşları yaşanıyor, aşının adil ve eşit dağılımında çok uzak bir dünya var. Bunu kırmak için tüm motivasyonumuzu yerli aşıya odaklamamız gerekiyor. İnanıyorum ki yerli aşımızı da en kısa zamanda kavuşarak hem toplum sağlığı, hem de ekonomimiz açısından geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bir yol haritasına ulaşacağız." şeklinde konuştu.

Bağlıkaya: Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bir yol haritasına ulaşacağız

TÜRSAB tarafından çevrim içi olarak "Yeniden Doğuş" başlığıyla düzenlenen "1. Uluslararası Turizm Forumu"nun açılışı gerçekleştirildi.

Forumun açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, "TÜRSAB Uluslararası Turizm Forumu ile bir nebze de olsa sektörümüzün motivasyonunu artırmanın yanında sektörümüzün önünü görebilmesine olanak sağlayacak bir vizyon oluşturmayı amaçladık" dedi.

Salgından en çok etkilenen sektörün turizm sektörü olduğuna vurgu yapan Bağlıkaya, şunları kaydetti:

"Yapılan araştırmalar, pandemi döneminde tüm dünyada en çok etkilenen sektörün, turizm sektörü olduğunu gösteriyor. Açıklanan veriler de bu durumu çok açık biçimde ortaya koyuyor. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından açıklanan verilere göre 2020 yılında turizm gelirlerinde bir trilyon dolar seviyelerinde kayıp yaşandı. Sektörümüz ve dünya turizmi açısından yüz yılın en büyük kriziyle mücadele ediyoruz."

Bağlıkaya, söz konusu salgın sürecinde TÜRSAB'ın tüm gücüyle sektörün nefes alabilmesi için çalışmalar sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte TÜRSAB olarak tüm gücümüzle sektörümüzün nefes alabilmesi için, alınması gereken doğru önlem ve tedbirleri ilgili makamlara yazılı ve sözlü olarak bildirdik. Alınması gereken önlemleri birebir takip ettik ve sürekli bilgilendirmelerde bulunduk. Bu süreçte verilen her türlü destek ve katkı için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Pandeminin sürmesi virüsün etkisinin yeni varyantlarla artması nedeniyle ülkelerin aldığı kapanma kararları ve seyahat kısıtlamaları da devam ediyor. Aşının koruma süresinin henüz belli olmaması ve aşı üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı hala birçok belirsizlik ve bilinmezlikle karşı karşıyayız."

Toplum bağışıklığının hızlıca elde edebilmesi için yerli aşının bir an önce devreye girmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, "Maalesef tüm dünyada aşı savaşları yaşanıyor, aşının adil ve eşit dağılımında çok uzak bir dünya var. Bunu kırmak için tüm motivasyonumuzu yerli aşıya odaklamamız gerekiyor. İnanıyorum ki yerli aşımızı da en kısa zamanda kavuşarak hem toplum sağlığı, hem de ekonomimiz açısından geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bir yol haritasına ulaşacağız." şeklinde konuştu.

Bağlıkaya, yeni destekler verilmesinin sektörün kendisini toparlaması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu konudaki taleplerimizin çok değerli devlet büyüklerimiz tarafından bir kez daha değerlendirilmesinin bizler için taşıdığı anlam ve önemi huzurlarınızda bir kez daha tekrarlamak ve ifade etmek istiyorum." dedi.

Bu dönemde turizm sektörünün tüm bileşenlerinin salgın etkilerini derinden hissettiğine vurgu yapan Bağlıkaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Sadece Incoming yapan acentalarımız değil, iç turizmden kültür turizmine, hac-umre acentalarımızdan kruvaziyer ve M.I.C.E (Meetings, Incentives, Congress, Events & Exhibitions- Kongre turizmi) sektörüne kadar tüm alanlarda çok ciddi kayıplar yaşadık. Seyahat acentaları dışında konaklama sektörü ve havacılık sektörü de bu dönemdeki kayıpların üstesinden gelmeye, kendisini toparlamaya çalışıyor. Her şeye rağmen aşılanma sürecinin başlaması hepimize umut veriyor. Bizler, yeni dönemin savaşçıları olarak turizm sektörünün başarılı yarınlara ulaşması için mücadelemize devam edeceğiz. Sektör olarak birçok krizi çok zor koşullar altında birlikte atlattık. Ülkemize ve sektörümüze olan sevgimiz, bağlılığımız bizi hep güçlü kıldı, umudumuzu hiç yitirmedik."

EN ÇOK OKUNANLAR