USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

03 Haziran 2020 16:13

Zoom rekor kâr açıkladı

Zoom, geçen mali yılın ilk çeyreğinde 122 milyon dolar olan gelirini bu senenin aynı döneminde 328 milyon dolara çıkarttı. Şirketin geçen yıl şubat-nisan arası dönemde 198 bin dolar olan kârı, bu sene 136 katına çıkarak tam 27 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Zoom rekor kâr açıkladı

Video öncelikli tümleşik iletişim sağlayıcısı Zoom Video Communications, 30 Nisan 2020’de sona eren çeyrek için finansal sonuçları bugün açıkladı.

Zoom Kurucusu ve CEO’su Eric S. Yuan, “Zoom platformunun bu yılın birinci mali çeyreğinde dünyanın dört bir yanındaki hızlı kullanım oranları bizi çok mutlu etti. COVID-19 krizi Zoom kullanarak dağıtık, yüz yüze etkileşimler ve bir arada çalışma için talebi artırdı. İnsanlar Zoom’u iş, eğitim ve kişisel hayatlarına entegre ettikçe, kullanım senaryolarının sayısı da hızla arttı. Kendilerini, müşterileri ve küresel topluluğu kriz esnasında desteklemeye adayan Zoom çalışanlarımızla gurur duyuyorum. Onların muazzam çabaları ile var olan ve yeni müşterilerimize yüksek kalitede video hizmetleri sağlayabildik” dedi.

Yuan ekledi: “En iyi online eğitim deneyimini sağlayabilmek için dünyanın dört bir yanında Zoom’u seçen 100.000’den fazla K-12 seviyesinde okulun da aralarında bulunduğu, benzeri görülmemiş bir ücretsiz katılımcıyı da Zoom ile destekledik. Bu mali çeyrekte San Jose Dijital Katılım Fonu, Destination Home, CDC Vakfı, Dünya Sağlık Örgütü ve CDE Vakfı gibi kurumlara bağışlarla kurumsal yardımseverlik girişimimiz Zoom Cares’i duyurmaktan da gurur duyduk. Bu girişimin uzun dönem hedefleri eğitim, iklim değişikliği ve sosyal eşitlik olsa da, birinci mali çeyrekteki ana bağışlarımız COVID-19 sürecinde bir değişiklik yaratan kurumlar oldu.”

EN ÇOK OKUNANLAR