USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

25 Haziran 2021 15:29

Ümit Önal: 5G, akıllı bağlantı çağının temel direği olacak

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal "5G, akıllı bağlantı çağının temel direği olacak. Bilişim teknolojilerindeki yenilikler; ekonomik büyümeyi destekleme, işletmeleri dönüştürme ve yenilikçi hizmetler sunma anlamında fark yaratacak" dedi.

Ümit Önal: 5G, akıllı bağlantı çağının temel direği olacak

Yakın dönemde hayatımıza girecek 5G ve beraberindeki yeni teknolojiler, daha fazla sayıda cihazın birbirine bağlanmasını, daha yüksek hız sayesinde bugüne göre milyonlarca kat büyük verinin üretilmesini ve işlenmesini sağlayacak. İnternete bağlı cihaz sayısındaki hızlı artış, bugün IoT, yani Nesnelerin İnterneti konusuna yapılan yatırımın büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Kişiselleştirilmiş nesnelerin interneti hizmeti için ise 4G'den yaklaşık 20 kat hızlı olan 5G'ye ihtiyaç duyuluyor. Bu da yarının dünyasında 5G iletişim servis sağlayıcılarının rolünün daha da önem kazanacağına işaret ediyor.

5G, akıllı bağlantı çağının temel direği olacak. Bilişim teknolojilerindeki yenilikler; ekonomik büyümeyi destekleme, işletmeleri dönüştürme ve yenilikçi hizmetler sunma anlamında fark yaratacak. Tüm bu teknolojik dönüşüm süreci; üretkenliği, sürdürülebilirliği, verimliliği ve genel refah seviyesini artırarak sosyoekonomik düzeyi güçlendirmede önemli bir rol oynayacak.

Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi kapsamında da faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bir yandan 5G test şebeke altyapımız üzerinden saha testlerine devam ederken diğer yandan da 5G Mükemmeliyet Merkezi'mizde yeni nesil mobil haberleşme teknolojileri geliştiriyoruz. Sektöre yön veren uluslararası teknoloji oluşumlarında (5GPP, Networld 2020, ETSI, ITU, ONF ve ONAP) aktif rol alarak ülkemizi temsil ediyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR