USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

03 Aralık 2019 16:40

LG ve Qualcomm evdeki bilgi-eğlenceyi arabaya taşıdı

Qualcomm Technologies ve LG Electronics, LG'nin araç içi bilgi-eğlence sistemi olan webOS Auto'yu daha da geliştirmek için birlikte çalışmayı planladığını duyurdu.

LG ve Qualcomm evdeki  bilgi-eğlenceyi arabaya taşıdı

WebOS Auto ve Qualcomm Snapdragon Otomotiv Geliştirme Platformu'nun (ADP) güçlü yönlerinden faydalanan şirketler, sürücüler ve yolcular için daha uygun bir araç içi deneyimi yaratmayı ve geliştirmeyi hedefliyor. LG webOS Auto, yeni nesil bağlı otomobiller için LG’nin araç bilgi-eğlence alanındaki uzmanlığını kullanan Linux destekli bir platform olarak biliniyor. LG’nin yakın zamanda, otomotiv bilgi ve eğlence işlevselliği eklediği webOS 2.0, kullanıcıların, webOS Auto’da yer alacak yenilikçi özelliklerden bazılarını deneyimlemelerini sağlıyor. 

Snapdragon ADP, yapay zeka özellikleri, yüksek çözünürlüklü çoklu ekran yapılandırmaları ve ultra HD ortam akışı için gelişmiş grafiklerle desteklenen bilgi-eğlence teknolojilerine sahip. Snapdragon ADP, yolcu ve arka koltuk eğlence (RSE) ekranları dahil, yüksek performanslı ve güç tasarruflu otomotiv kokpit platformlarının hızlı bir şekilde geliştirilmesi için kapsamlı bir donanım ve yazılım ortamı sağlamak üzere tasarlandı. Daha gelişmiş bir webOS'u geliştirmenin ve ticarileştirmenin yanı sıra, Auto, LG ve Qualcomm, bir referans platformu üzerinde iş birliği yapacak. LG Electronics’in Başkanı ve CTO’su I.P. Park, “5G ağları ve multimedya gibi Qualcomm'un en yeni çözümleri ile müşteriler evlerinde yaşadıkları eğlenceyi bağlı otomobillerde yaşayabilecekler" dedi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR