USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

22 Şubat 2019 16:33

IFS Türkiye, yatırım planlarını açıkladı

Kurumsal yazılım alanında hizmet sunan IFS Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, sektördeki büyümenin hangi alanlardan geleceğini ve Türkiye’deki yatırım planlarını anlattı

IFS Türkiye, yatırım planlarını açıkladı

IFS, üç binden fazla müşterisi ve bir milyonun üzerinde kullanıcısıyla 60 ülkede, kurumsal yazılım alanında hizmet sunuyor. Türkiye pazarında ise bugün itibariyle 500'den fazla işletmeye ve 25 bine yakın kullanıcıya hizmet verir duruma geldi. Dünyanın farklı ülkelerinde bulunan 6 Ar-Ge merkezinde birçok endüstriye özel çözümler geliştiriyor. Bunun yanı sıra bulut bilişim, artırılmış gerçeklik, büyük veri, nesnelerin interneti ve mobil aplikasyon gibi alanlarda çalışan IFS Lab isimli geliştirme laboratuvarı da bulunuyor. Dünyada Amerikan Hava Kuvvetleri, Jotun, Lockeed Martin gibi global devlerin yanı sıra ülkemizde Petlas, KVK, Sinpaş, Türksat, Durmazlar Makine ve Bursa Beton gibi farklı sektörlerden yüzlerce firma iş süreçlerini IFS ile yönetiyor. IFS Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, kurumsal iş uygulamaları pazarını şöyle değerlendiriyor: “IDC'nin hazırladığı son rapora göre Türkiye kurumsal yazılım pazarı 2017'de 4,7 büyüyerek 315 milyon doların üstünde bir büyüklüğe ulaştı. Pazarın büyüme oranının, 2018 yılında da artış göstermiş olduğu tahmin ediliyor. 2019'a yönelik öngörü ise daha hareketli bir yıl olacağı yönünde. ”

YATIRIM KAÇINILMAZ HALE GELİYOR

Ergin Öztürk, sektördeki büyümenin hangi alanlardan geleceği hakkında şu açıklamalarda bulunuyor: “Büyümek ve rekabetçi dünya pazarında adını duyurmak isteyen şirketler endüstri devriminin adımlarını takip etmek üzere kararlar alıyorlar. Bu da henüz ERP yatırımı yapmamış olan şirketlerin yatırımlarını kaçınılmaz hale getiriyor. Bununla birlikte şirketler ihtiyaçlarını karşılamayan mevcut yazılımları değiştirmek ve yeni teknolojilere yatırım yapmak isteyecekler. Bu eğilim de pazarın büyümesine katkıda bulunacaktır. IFS olarak biz de 2019'da kurumsal servis yönetimi alanındaki pazar liderliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye'de aktif olarak ERP kullanan şirketlere de servis ve hizmet yönetimi konusunda katma değerli çözümler sunmaya odaklanacağız. İş ortakları ağımızı genişletmeyi sürdürmek bir diğer odak alanımız olacak. IFS 10'u Türkiye pazarına sunacağız. Dolayısıyla bulut, mobilite gibi teknolojilerde müşterilerimize önemli avantajlar sağlayacağımızı düşünüyorum. IFS 10 aynı zamanda yapay zeka fonksiyonlarını da içeren bir ürün. Dolayısıyla IFS kullanan müşterilerimizin özellikle verilerin işlenmesi ve otomatikleştirilmesi konularında fayda sağlayacağı görüşündeyiz.”

“BÜYÜMEK İSTEYEN ŞİRKETLERLE BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ”

IFS olarak temelde üç alana odaklandıklarını söyleyen Öztürk, Türkiye’deki yatırım planları ve 2019’a yönelik beklentilerini şu şekilde anlatıyor: “Odaklandığımız alanlar bulut servisleri, mobilite ve dijital fabrikalar. Senelerdir üzerinde yoğunlaştığımız; akıllı şirketler, akıllı fabrikalar konsepti önümüzdeki yıllarda da odak alanlarımız içinde yer alacak. Entegre ve konuşan makinalar, anlık veri ve karar almayı kolaylaştıran sistemler de gündemimizde. IFS Türkiye olarak 2019 için temel hedefimiz; hizmet verdiğimiz orta ve büyük ölçekli işletme sayısını artırmak diyebilirim. Büyüme stratejimizin özünde müşterilerimizi ‘akıllı şirket’ haline getirmek var. Amacımız cirosal büyüklüğün ya da personel sayısının ötesinde dünyayla rekabette öncü, vizyoner, hızlı ve dinamik şirketler oluşturmak. Dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0, işletmelerin işlerini hızlandırmakta büyük rol oynayacak. IFS olarak dijital dönüşümün kaldıraç etkisi ile büyümek isteyen şirketlerle birlikte biz de büyüyeceğiz.”

EN ÇOK OKUNANLAR