USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

03 Aralık 2019 16:41

Hopi alışverişin Spotify’ı olacak

Boyner Grup’un 2015'te tüketicilerle buluşturduğu alışveriş uygulaması Hopi, 'Meet Up Retail Now' etkinliği ile yeni dünya, yeni müşteri, yeni trendler ve büyük verinin perakendecilerin hayatına getirdiği değişimleri ele aldı.

Hopi alışverişin Spotify’ı olacak

'Meet Up: Retail Now' etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, "Hopi yediveren gibi doğuran bir iş haline geldi, 'perakendenin Spotify’ı' olacak’’ dedi. Boyner, Hopi’yi geliştirmek için 3 yıl çalıştıklarını hatırlatarak, “Bu süreçte teknoloji geliştirmek bize mi kaldı diye düşündüğümüz günler oldu ama 2015’ten bu yana Hopi o kadar önemli bir noktaya geldi ki bugün geldiğimiz nokta bizi çok umutlandırıyor’’ dedi. Perakendede çok büyük tektonik değişiklikler olduğunu söyleyen Cem Boyner, "Tahminime göre 4 senede alışverişlerin yüzde 40’ı internetten yapılmaya başlanacak. Bu oranın yüzde 45-50’yi de geçmeyeceğini düşünüyorum” dedi. Hopi Genel Müdürü Neslihan Uçar Çadırcı, “Artık yıllardır anlatılan kişiselleştirmeden bahsetmiyoruz, duyulara ve duygulara hitap etmemiz gerekiyor. Müşteri mağaza içinde mutlu mu mutsuz mu, ona nasıl daha iyi hizmet verebilirim konusunu dert ediyoruz” dedi.

Uçar, Hopi’nin 7.8 milyon kullanıcısı ve 162 üye markadan oluşan dev koalisyonu ile müşteriyi anlamak için büyük veriyi anlamlandıran çok önemli bir köprü görevi gördüğünü ifade etti. 

Veriyi doğru yorumlayan markalar kazanacak

Migros Pazarlama İletişimi ve CRM Direktörü Kına Demirel, BP Türkiye Ülke Müdürü Martin Thomsen ve Boyner Genel Müdürü Eren Çamurdan’ın katıldığı panel oturumunda ise değişen müşteri motivasyonları karşısında veri ve sadakat programlarından nasıl faydalanıldığı konuşuldu. Perakende Gurusu Douglas Stephens, e-ticarette dünyada yüzde 22’lik bir büyüme gerçekleştiğine de dikkat çekti.

EN ÇOK OKUNANLAR