USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

29 Kasım 2018 14:15

Doany: 5G için operatörler bir arada çalışabilir

Türk Telekom CEO'su Paul Doany, "Türkiye'nin en büyük avantajı sabitte de mobilde de altyapının sahibinin hükümet olması. O yüzden doğası gereği altyapı ekonomik olmalı ve kalite sunabilmelidir." dedi.

Doany: 5G için operatörler bir arada çalışabilir

Doany, ATO Congresium'da gerçekleştirilen Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) 10. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, fiber yatırımların maliyetli olduğunu söyledi. 

Farklı teknolojik döngülerin çok hızlandığına işaret eden Doany, fiber yatırımların artık hayatları etkilediğini belirtti.

Doany, Türkiye'nin her zaman yeniliğe açık, yenilikçi bir ülke olduğuna dikkati çekerek, "Türk Telekomun altyapısının sahibi şirket değil. Bu altyapı 2026 yılında devlete geri dönecek. Bu sahiplikte kamu çıkarını korumak gerekiyor." diye konuştu.

5G'nin önemine değinen Doany, şöyle konuştu:

"5G dediğimizde şu anda hiçbir hizmet alamayan insanların da düşünülmesi gerekiyor. O da evrensel hizmet. Bu alanlarda herkesin bilişim teknolojilerine ulaşması gerekiyor. Bu onların vatandaşlık hakkı. Bunun için operatörler bir arada çalışabilir. Türkiye'nin en büyük avantajı sabitte de mobilde de altyapının sahibinin hükümet olması. O yüzden doğası gereği altyapı ekonomik olmalı ve kalite sunabilmelidir."

EN ÇOK OKUNANLAR