USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

12 Kasım 2021 16:23
AA

"2023'de Türkiye'de 5G'nin canlıya alınması takvimini destekliyoruz"

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, Türkiye'de bugüne kadar dijitalleşme vizyonu doğrultusunda çok değerli politikalar benimsendiğini ve kararlar alındığını dile getirdi.

"2023'de Türkiye'de 5G'nin canlıya alınması takvimini destekliyoruz"

Aksoy, 2030 yılında tamamen dijital bir Türkiye hayal ettiklerine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunun için adımları bugünden atmamız gerek. Dijitalleşme, verimliliği ve istihdamı artırırken, ekonomik etkinin yanı sıra tüm vatandaşlar için eğitim ve kamu hizmetlerine eşit erişim imkanı sağlıyor. Güçlü bir dijital altyapı için bugün olmazsa olmaz iki teknoloji var, biri 5G diğeri fiber. 5G teknolojisi ve altyapısı çok sayıda ülkenin yatırım yaptığı bir alan olarak öne çıkıyor. 5G teknolojisinin devreye alınmasının ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Uluslararası çalışmalara baktığımızda, 5G değer zincirinin 2035 yılına kadar global ekonomiye yaklaşık 3,8 trilyon dolar olması, 23 milyon istihdam yaratması bekleniyor. Türkiye'de de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Milli Teknoloji Hamlesi Stratejisinde 5G'nin Türkiye ekonomisine 10 milyar doları aşkın katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. 5G altyapısının kurulması önemli fırsatlar sağlayacak. Ülkelere yatırım yapan yabancı şirketler, eskiden makroekonomik durum ve demografik duruma bakarlardı, şimdi bunun yanına teknolojik durumu da eklemeye başladılar. Yabancı yatırımcı bir ülkeye girecekse, o ülkedeki teknoloji altyapısını çok önemsiyor."

Aksoy, 5G ihale sürecine işaret ederek, Vodafone olarak 2023'de Türkiye'de 5G'nin canlıya alınması takvimini desteklediklerini söyledi.

5G ile uyumlu cihaz ve ekipmanların hızla hazırlanmasının da önemli olduğunu dile getiren Aksoy, "Bir önemli adım da fiber. 5G teknolojisinin etkin şekilde kullanılması için fiberin çok yaygınlaşması gerek." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR