USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Spor

19 Nisan 2021 13:09
Reuters

Avrupa Süper Ligi'ni, JP Morgan finanse edecek

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Avrupa'nın dev kulüplerinden 12'sinin kurmaya karar verdiği Avrupa Süper Ligi'ni finanse edeceğini açıkladı.

Avrupa Süper Ligi'ni, JP Morgan finanse edecek

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Avrupa'nın en büyük 12 futbol kulübünün deyim yerindeyse gemileri yakarak kurduğu Avrupa Süper Ligi'ni finanse edeceğini açıkladı. JP Morgan'ın bir sözcüsü iddiayı e-posta yoluyla teyit etti.

Avrupa'nın önde gelen 12 kulübü Avrupa Süper Ligi'nin kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinden yapılan ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına ilişkin karar duyuruldu.

Avrupa Süper Ligi'nin Başkanlığı'na ise, Real Madrid Başkanı Florentino Perez getirildi

UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, ortak bir bildiri yayımlayarak Süper Lig projesine karşı çıkmıştı. Gözler bugün yapılacak UEFA İcra Kurulu toplantısına çevrildi.

Öte yandan Türk Kulüpler Birliği Vakfı da kurulması planlanan "Avrupa Süper Ligi"nin Avrupa futbolunun birliğine darbe vuracağını savunarak, UEFA'ya destek verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR