USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sosyal Sorumluluk

05 Eylül 2019 17:49

Timberland 5 yılda 50 milyon ağaç dikecek

Timberland, daha yeşil bir geleceğin parçası olma amacını bir adım ileri taşıyarak 2025 yılına kadar dünya genelinde 50 milyon ağaç dikeceğini açıkladı

Timberland 5 yılda 50 milyon ağaç dikecek

Timberland, yıllardır odaklandığı alanlardan biri olan ağaç dikme hedefini, yine yakın zamanda duyurulan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu’nda 2001 yılından bu yana dünyanın çeşitli yerlerinde 10 milyonun üzerinde ağaç dikerek gerçekleştirdiğini paylaşmıştı.

İsviçre Üniversitesi ETH Zürih tarafından yapılan yeni bir araştırma ağaçların restorasyonunun iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek için en etkili strateji olduğunu gözler önüne seriyor. Dünya çapında yürütülecek bir ağaç dikim projesi ile insanların eylemleri sonucu oluşan ve atmosfere yayılan karbon salınımının 2/3’ünü ortadan kaldırmak mümkün. Oksijen salınımı, buharlaşmayı yavaşlatma ve havayı soğutma, erozyonu önleme, su tasarrufu sağlama... Bunlar, yeşilin ve ağaçların bize sunduğu avantajlardan sadece bazıları. Önümüzdeki 5 sene içerisinde Timberland daha yeşil bir gelecek için dünyanın çeşitli yerlerinde yeniden ağaçlandırma girişimlerine destek verecek.

Timberland’in Küresel Marka Müdürü Jim Pisani: ‘‘Timberland olarak modern hayatın gezegenimiz üzerindeki etkilerinin farkındayız. Biz, hem küresel bir yaşam stili markası olarak ve hem de bireyler olarak bu durumu iyileştirmenin sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz” diyor ve ekliyor: ‘‘Ağaçlar ve yeşil alanlar içinde yaşadığımız gezegeni olduğu kadar gibi sağlığımızı da olumlu etkiliyor. Timberland’in ağaç dikme taahhüdü, yeşil bir geleceğin daha iyi bir gelecek olduğu felsefesinin somut ve ölçülebilir bir yolu. Herkesi, yaşantılarında - küçük ya da büyük - değişikler yaparak bu harekete dahil olmaya ve birer doğa kahramanı olmaya çağırıyoruz.”

5 yılda 50 milyon ağaç dikme projesini yerine getirmek üzere Timberland, ‘Doğa’nın Kahramanlara İhtiyacı Var’ adını verdiği şimdiye kadarki en büyük küresel kampanyasını duyururken dünyanın her yerindeki bireyleri aksiyon alarak ve yaşam biçimlerinde değişiklikler yaparak çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyor. Gücünü markanın doğayla iç içe olma tutkusundan ve moda endüstrisinin dinamizminden alan Timberland’in yeni kampanyası, kendi hayatlarında çevre adına olumlu ve uzun süreli değişimler gerçekleştirmeyi başarmış 12 eko-kahramanla birlikte hareket ediyor. Her bir kahraman şehrin içindeki yeşil alanlar eşliğinde Timberland’in 2019 Sonbahar koleksiyonunda yer alan bir stili sahipleniyor.

Doğa’nın Kahramanlara İhtiyacı Var kampanyası dijital iletişimin yanı sıra dünya genelinde ağaç dikme ve yeşillendirme etkinlikleri aracılığıyla geniş kitlelerle entegre olmayı başaracak. Timberland, bu etkinlikler ile küresel toplulukları kampanyanın içine dahil ederek onlara birer doğa kahramanı olma fırsatı sunacak. Bazıları;

-İstanbul’da düzenlenecek Türkiye’nin ilk sürdürülebilir müzik festivali olan FestTogether Festivali’nde yer alacak. Müziğin birleştirici gücünü kullanarak ekolojik bilinci yükseltme amacı taşıyan bu  festivalde “Doğa’nın Kahramanlara İhtiyacı Var” kampanyası ilk kez tanıtılacak ve yeşile dokunacak workshoplar düzenlenecek.

-Çevre konusunda uzman bir STK işbirliğinde Türkiye’de  yeşillendirme ve ağaçlandırma yapılacak. Yerel topluluklara “daha yeşil bir gelecek” mesajı vererek herkesin yapacağı küçük bir adımın büyük değişiklikler sağlayabileceğini göstermek için mağazalarda tohum hediye edilecek.

-ABD’nin New York şehrinde 3 günlük bir pop-up park kurulacak ve şehir yeşillendirme projesi hayata geçirilecek. Doğanın Kahramanlara İhtiyacı Var kampanyasındaki 12 eko-kahraman şehirlilerle buluşacak ve New York şehrini nasıl daha yeşil ve yaşanabilir kılabileceklerini konuşacaklar.

-Timberland’in Küresel Tasarım Direktörü Christopher Raeburn ve Asya Pasifik Bölgesi Marka Elçisi Will Pan ile birlikte Çin’in Şangay şehrinde yeniden yapım (REMADE) workshopu düzenlenecek. Bu workshopta  sorumlu  üretim ve tasarım süreci, daha iyi bir geleceğe yönelik atılabilecek kolay adımlar gündeme getirilecek.

-Londra, Paris, Milano, Berlin ve Amsterdam’da yeşillendirme ve toplulukları bilinçlendirme aktiviteleri düzenlenecek.

EN ÇOK OKUNANLAR