USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

26 Ağustos 2021 11:14
Reuters

Toshiba sermaye fonları ile görüşüyor

Tüm faaliyet alanlarını ve varlıklarını olası satış veya işbirlikleri için gözden geçirmeye alan Japon holding şirketi Toshiba, yeni iş stratejisini belirlemek en az dört uluslararası özel sermaye fonu ile görüşmeler yürütüyor.

Toshiba sermaye fonları ile görüşüyor

Konuya yakın kaynaklar, KKR & Co, Blackstone, Bain Capital ve Kanadalı yatırım şirketi Brookfield'in Toshiba'nın stratejik inceleme komitesi tarafından fikirlerini sunmak üzere yetkilendirildiğini söyledi.

Borsada işlem gören bir şirket olan Toshiba'nın, yabancı yatırımcılar üzerinde baskı kurmak için Japon hükümetiyle işbirliği içinde olduğu ortaya çıkmış, bunun ardından şirketin yönetim kurulu başkanı hissedarlar tarafından görevden alınmıştı.

Şirket bu gelişmelerin ardından tüm varlıklarına gözden geçirmeye aldı ve faaliyetlerinde değişiklik yapmak için stratejik ve finansal yatırımcılarla iletişime geçeceğini açıkladı.

Kaynakların verdiği bilgiye göre özel sermaye fonları ile görüşmeler yürütülmesi Toshiba'nın tamamanının veya bir kısmının satılması için resmi olarak alıcı arandığı anlamına gelmiyor. Ancak şirketin faaliyetleriyle ilgilenecek potansiyel yatırımcılarla ilişki kurmak istediğini gösteriyor.

Toshiba Reuters'e yaptığı açıklamada, "Daha önce açıklandığı gibi, Toshiba'nın stratejik inceleme komitesi çeşitli girişimleri vakit geçirmeden ele alıyor ve değerlendiriyor"

Bain, Blackstone, KKR ve Brookfield'ın sözcüleri sorulara yanıt vermedi.

Piyasa değeri dün itibarıyla yaklaşık 19 milyar dolar olan Toshiba, şirketi borsadan çıkartarak tekrar kapalı bir ortaklığa dönmesini sağlayacak satın alma tekliflerine açık olduğunu geçen ay açıklamıştı. Şirket son olarak Nisan ayında özel sermaye fonu CVC Capital Partners'dan 20 milyar dolar büyüklükteki bir satın alma teklifi almıştı.

EN ÇOK OKUNANLAR