USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

04 Ekim 2018 13:47

Teknolojik ürünlerde yerlilik dönemi başladı

Son dönemlerde dalgalı seyreden döviz kuru en çok teknolojik ürün gruplarının fiyatlarını etkilerken, bu durum yerli ürünlere olan ilgiyi arttırıyor. İstanbul Bilişim, yerli ürün seferberliğine destek olacağını açıklayarak bu yöndeki ürün gamını genişleteceğini duyurdu. İstanbul Bilişim CEO’su Ediz Akın, yıl sonuna kadar yerli ürün kapasitesinin yüzde 20 olacağını söylerken, beyaz eşya ve küçük ev aletleri grubunda ise bu rakamın çok daha üstüne çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

Teknolojik ürünlerde yerlilik dönemi başladı

Son dönemlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanma, vatandaşların satın alma gücünü zorlaştırırken bu duruma karşı birçok firma, yerli ürün seferberliği başlatarak tüketici dostu bir politika izlemeye başladı. Başlatılan yerli ürün seferberliği ülke ekonomisine katkı sağladığı gibi vatandaşın alım gücüne de kolaylaştırıyor.

İstanbul Bilişim, teknoloji ürün fiyatlarının böylesine yüksek ve belirsiz bir seyri takip ettiği bu dönemde yerli ürün seferberliğine dahil oldu.

İstanbul Bilişim CEO’su Ediz Akın, yıl sonuna kadar tüm ürün gruplarında yerlilik oranının yüzde 20 seviyelerine yükseleceğini söylerken, beyaz eşya ve küçük ev aletleri grubunda ise bu oranın çok daha üstüne çıkmayı hedefliyoruz dedi.

‘’Yerli Ürün Gamımızı Genişletiyoruz’’ 

Teknoloji perakendeciliğinin öncü firmalarından İstanbul Bilişim’in CEO’su Ediz Akın, ‘’Başlatılan yerli ürün seferberliğine biz de katıldığımız için mutluyuz. Bu yıl sonuna kadar yüzde 20 oranında yerli ürün satışı gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte bunu daha da arttırmak ilk önceliklerimiz arasında. Ülkemizde beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde üreten yerli firmalarımız var. Kendileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu alanda onların bizleri desteklemesi gerekiyor. Yerli ürün seferberliğini ancak bu şekilde tamamlayabiliriz.’’ açıklamasında bulundu.

“Cep Telefonları İçin Devlet Desteği Şart”

Yerli cep telefonu üretiminin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ediz Akın, “Biz elimizden geldiğince reklam bütçemizin büyük çoğunluğunu yerli markalara ayırıyoruz. Yerli markaların da daha fazla seçenek sunmaları gerekiyor. Bunun yanında rekabetçi bir fiyat politikası gerekli” ifadelerini kullandı. 

EN ÇOK OKUNANLAR