USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

08 Eylül 2017 11:43

Rönesans dünyanın en büyükleri arasına girdi

Rönesans Holding, Engineering News Record’un (ENR) ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri’ listesine 38’inci sıradan girdi. Küresel ölçekte istikrarlı yükselişini sürdüren Rönesans, 2017 yılı listesinde yer alan en büyük Türk şirketi unvanını da kazandı

Rönesans dünyanın en büyükleri arasına girdi

 

Dünyanın ve Türkiye’nin lider müteahhitlik şirketlerinden Rönesans Holding, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da sürdürülebilir başarı hikayesi yazmaya devam ediyor. Kurulduğu 1993 yılından bu yana Türkiye ve Rusya’nın yanı sıra Avrupa’daki hızlı büyüyüşüne de devam eden holding, organik ve inorganik atılımlarıyla bu yıl da dünyanın en prestijli araştırmaları arasında gösterilen ve Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri’ listesinde 38’inci sırada yer aldı. ENR listesine göre, 2016 yılında toplam 3.9 milyar dolar gelir elde eden şirketin uluslararası projelerinden elde ettiği gelir ise 3.25 milyar dolar seviyesini aştı. Bu yıl aynı zamanda listenin en büyük Türk şirketi unvanına da sahip olan Rönesans, Avrupa’nın en büyük uluslararası müteahhitleri arasında ise 10’uncu sıraya yükseldi. 

 

“ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYORUZ” 

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, elde edilen bu başarıyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Bugün Türkiye, Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı da içeren geniş coğrafyada, inşaat, gayrimenkul yatırım, endüstri, enerji ve sağlık alanlarında sektöre yön veren projelere imza atıyoruz. ENR listesinde ise uzun zamandır istikrarlı bir şekilde ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz. Türkiye’nin en büyük uluslararası inşaat şirketi olarak bu listede yer almak bizim için gurur verici. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hedefimiz dünyanın lider 10 müteahhitlik şirketi arasında yer almak. Bu hedefe güçlü adımlarla yaklaşıyoruz.” Türk müteahhitlik şirketlerinin elde ettiği başarının tüm dünyada takip edildiğini de vurgulayan Ilıcak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalite, tecrübe ve bilgi birikimiyle Türk inşaat şirketlerinin başarıları tüm dünyada parmakla gösterilir hale geldi. Bunun en büyük kanıtı ortaya koyduğumuz projelerin yanı sıra ENR listesinde yer alan Türk şirketlerinin ortaya koydukları başarılardır. Bu haklı gururu paylaştığımız şirketleri tebrik ediyorum.”

 

“ENR listesinde uzun zamandır istikrarlı bir şekilde ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz. Türkiye’nin en büyük uluslararası inşaat şirketi olarak bu listede yer almak bizim için gurur verici. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

 

RÖNESANS, AVRUPA’DAKİ YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR 

Organik ve inorganik büyüyüşünü sürdüren Rönesans Holding, bir süre önce Heitkamp Ingenieur und Kraftwersbau GmbH şirketinin yüzde 100’ünü satın alarak bünyesine katmıştı. Rönesans Holding bununla birlikte, Hollandalı şirket Ballast Nedam’ın da tamamını satın alarak Avrupa’daki gücünü perçinledi ve kısa zamanda 1 milyar Euro ciro büyüklüğüne ulaşmayı başardı. Bu dev satın almaların ilk sonucu olarak, Avrupa’nın 100 yıllık hayali olan, dünyanın en uzun demiryolu tüneli Gotthard Base’i hayata geçiren ve Zürih ile Milano şehirlerini birbirine bağlayan Rönesans Holding, bundan sonraki adımında da  Hollanda’nın Rotterdam kentinde, yaklaşık 1 milyar Euro tutarında, yol ve tünellerden oluşan PPP (Public Private Partnership) projesine imza atmaya hazırlanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR