USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

18 Mart 2019 11:59

Mondelēz International, Avrupa Bölgesi Başkanlığına Vince Gruber’ı atadı

Mondelēz International Avrupa Bölge Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine Vince Gruber atandı. Hızlı tüketim sektöründe derin tecrübesi bulunan Gruber, şirket stratejisini Avrupa’da yürütmekten sorumlu olacak.

Mondelēz International, Avrupa Bölgesi Başkanlığına Vince Gruber’ı atadı

Vince Gruber, 150’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren dünya atıştırmalık lideri Mondelēz International’ın Avrupa Bölge Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. Şirketin toplam cirosunun üçte birini gerçekleştiren Avrupa Bölgesi’nde şirketin stratejik çalışmalarını yürütecek Gruber, içinde Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa takımlarını yönetecek.

Kariyerine 1989 yılında şimdiki adı Mondelēz International olan Kraft Foods Avusturya’da başlayan Vince Gruber, 2000 yılında kadar Pazarlama departmanında çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 7 yıl farklı şirketlerde çalıştıktan sonra, 2007 yılında Kraft Foods’a Almanya, Avusturya ve İsviçre’den sorumlu Çikolata Direktörü olarak geri döndü. Ardından 2010 yılında Avrupa Çikolata Başkanlığı görevine atandı.  2016 yılında Batı Avrupa Bölgesinin Başkanlığı’na atanan Gruber, Ocak 2019’da Mondelēz International’ın Avrupa Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.  

EN ÇOK OKUNANLAR