USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

18 Nisan 2019 18:34

Kordsa ve Continental'dan 100 milyon TL yatırım

Kordsa’nın lastik yatırımları devam ediyor. İzmit’te 100 milyon TL yatırım ile kurulan yeni hat bu ay sonunda devreye alınıyor.

Kordsa ve Continental'dan 100 milyon TL yatırım

Sabancı Holding iştiraki Kordsa ile lider lastik üreticilerinden Continental, sektörde 100 yıldır kullanılan formülün yerine geçebilecek yeni bir alternatif getirdi. CoKoon adı verilen bu yeni çevre dostu yapıştırma teknolojisi ile lastik sektöründe kullanılan kimyasal maddeler resorsinol ve formaldehit olmaksızın, üretim ekipmanını değiştirmeden, ek bir maliyet omadan, tekstil ve kauçuğu yapıştırmak mümkün hale geldi.

9 yıllık bir çalışmanın ürünü olan CoKoon’un bu yıl içerisinde ilk seri üretimine geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca açık inovasyon ile endüstride değişim yaratan bu teknoloji, bağımsız bir hukuk firması aracılığıyla oluşturulan lisans havuzuna dahil olan kurum ve kuruluşlarla ücretsiz olarak paylaşılacak.

CoKoon hakkında bilgilendirmede bulunan Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilirlik adına her zaman bir arayış içindeyiz ve tüm yenilik çalışmalarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz. Bugün size tanıttığımız CoKoon teknolojisi, lastiğin ana girdilerden olan güçlendirme malzemesi kord bezinin, lastiğe yapışmasını sağlayan ve sektörde neredeyse bir asırdır formülü değişmeyen reçetenin tamamen değiştirilmesini sağlıyor. Kord bezinin lastiğe yapışmasında mevcut reçetenin sağladığından hiçbir fark olmaksızın hatta daha iyi seviyede yapışma sağlayan, güvenliği daha da arttıracak şekilde sonuç elde edebildiğimiz bir reçeteyi geliştirme başarısını gösterdik. Biz burada resorsinol ve formaldehiti sistemden çıkarttık. Böylece finansal sürdürülebilirlik adına şirketlere ve sektöre herhangi bir yük getirmeksizin çok rahatlıkla değişim yaratabileceğimiz yeni bir teknolojiyi kazandırdık” dedi.

VAR OLAN EKİPMANLARA ENTEGRE EDİLEBİLİYOR

Ürünün ticarileşmesi aşamasına geldiklerini belirten Ali Çalışkan, “Lastik sektörü çok tutucu bir sektör. Yeni bir ürün ortaya çıkardığınızda hemen ertesi gün kullanıcı bulma şansınız yok. Çünkü burada söz konusu olan insan hayatının güvenliği. Bu nedenle tutucu olması da çok doğal ve değişikliklerin yapılabilmesi için bir çok güvenlik testini geçmeniz gerekiyor. Burada iş birliği yapacağınız bir partnerinizin olması da önemli. Bizimle aynı bakış açısına sahip olan Continental ile yaptığımız iş birliği sayesinde geldiğimiz noktada sektörde ilave yeni bir yatırım yapmaksızın, var olan ekipmanlarında bu teknolojiyi uygulayabilecek yetkinlikte olmalarını sağladığımız bir yapı oluşturduk. Bu da Kordsa’nın özellikle güçlü olduğu açık inovasyon yönünün bir göstergesi. Continental ile iş birliğimiz bunu daha da güçlendirdi” ifadelerini kullandı.

Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Kordsa bu gücü ile beraber bu teknolojileri geliştirerek aslında sektörde standartların değişimine öncülük ediyor”.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AÇISINDAN İŞ BİRLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ”

Continental Türkiye Genel Müdürü Jaron Weidmaier ise yaptığı konuşmasında, “Otomotiv sektörünün en önemli ortaklarından birisiyiz. Bilinen araç markalarının yüzde sekseni ile çalışıyoruz. 10 yıldır Türkiye’de de faaliyet gösteriyoruz. Ürünlerimizin en önemli amacı sürüş emniyeti. Sıfır kaza oranını yakalamak için çalışıyoruz. Güvenli mobiliteyi destekliyoruz. Lastikler araçların yola bağlantısını sağlayan tek ürün ve burada bize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu nedenle bugün burada tanıttığımız CoKoon teknolojisi ve Kordsa ile iş birliğimiz sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Lastik yatırımlarına devam eden Kordsa'nın İzmit'te 100 milyon TL'lik yatırımla kurduğu yeni iplik hattını bu ay sonu faaliyete alacağı bildirildi.

EN ÇOK OKUNANLAR