USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

09 Eylül 2019 11:20

Eczacıbaşı, Bozüyük'te dördüncü tesisi açtı

VitrA, Bozüyük’te tamamladığı ve robotlu sistemlerin kullanıldığı yeni nesil tesisini törenle faaliyete geçirdi. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, seramik sağlık gereçleri tesisinde 250 bin adetlik kapasite artışı sağlayan 40 bin metrekarelik ikinci faz tesisini 250 milyon TL’lik yatırımla tamamladı

Eczacıbaşı, Bozüyük'te dördüncü tesisi açtı

Yeni seramik sağlık gereçleri tesisinin ilk fazıyla, 250 bin adetlik kapasite artışı sağlanmıştı. Ağırlıklı olarak klozet üretimi yapılan tesiste, ikinci fazın tamamlanmasıyla birlikte, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun SSG üretim kapasitesi 1,1 milyon artışla 5,6 milyona ulaştı. 250 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen ve 40 bin metrekare yeni üretim alanı elde edilen tesiste, yaklaşık 500 kişiye istihdam olanağı yaratıldı. Grup, üretim kapasitesinin yükselmesiyle birlikte ihracatta da 40 milyon Euro’luk artış hedefliyor. Bu cironun 30 milyondan fazlası, yerli katma değer olarak ülkemizde kalacak.

Yeni yatırımın devreye alınması nedeniyle, 6 Eylül Cuma günü VitrA’nın Bozüyük’teki üretim kampüsünde düzenlenen törene; Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz ve Başkan Yardımcısı Oğuzhan Gürsoy, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Genel Müdürü Ferit Erin ve Fabrika Direktörü Tuna Tümer ile çalışanlar katıldı.

Törende konuşan Bülent Eczacıbaşı, “Yeni tesisimizde teknoloji ve insan emeğini harmanlayan yepyeni bir üretim altyapısı kurduk. Son teknolojileri barındıran sistemlerle, yeni nesil bir üretim tesisi yarattık. Bu yatırımı yapmaya karar vermemizde, yurt dışı pazarlarda büyümemiz etkili oldu. VitrA markasının 60 yılı aşkın deneyimiyle, Avrupa’da sektör liderleri arasında yer alıyoruz” dedi. “Gerek Yapı Ürünleri Grubumuzun ulaştığı bu gücü, gerekse sektörümüzün ihracatta yarattığı katma değeri çok önemsiyoruz” diyen Bülent Eczacıbaşı, Türk seramik sektörünün ihracattaki yerli katma değer oranının, %82 ile rekor bir seviyede olduğunu söyledi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR