USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

19 Haziran 2020 20:51

CEVA Logistics Afrika’ya yayılıyor

Afrika pazarında üç aşamalı büyüme planını hayata geçiren CEVA Logistics, bu plan sayesinde tüm kıtada faaliyet gösteren lider bir piyasa oyuncu olmayı hedefliyor.

CEVA Logistics Afrika’ya yayılıyor

AMI ve Manica markası altında faaliyet gösteren Belçika merkezli AMI Worldwide şirketini bünyesine katan CEVA Logistics, Doğu ve Güney Afrika’daki genişleme sürecini hızlandırıyor. 

CEVA Logistics, Doğu ve Güney Afrika’da oldukça geniş bir hizmet ağına ve bu bölgede edinilmiş 100 yılı aşkın uzmanlığa sahip olan üçüncü parti lojistik çözümleri sağlayıcısı AMI Worldwide şirketinin çoğunluk hissesini aldı.

1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Doğu ve Güney Afrika’nın 12 ülkesinde faaliyet gösteren AMI Worldwide, ofis ağı ve yaklaşık 1000 çalışanı, CEVA global ağına katılıyor.  CEVA, müşterilerine kesintisiz bir ağ sunmak, Afrika içerisinde kargo hareketlerini kolaylaştırmak ve dünyanın geri kalan bölgeleriyle olan ticari bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla hareket ediyor. Şirket için Doğu ve Güney Afrika’daki yeni ofisler, kıtada yapılacak yatırımlar ve büyüme faaliyetleri için bir platform görevi görecek.  

CEVA Logistics, yeni operasyonlara start veriyor

Mali, Burkina Faso ve Fildişi Sahili’ndeki üç CMA CGM Inland (Yurtiçi) Hizmet Tesisleri (CCIS) CEVA ağına katılıyor. Intermodal (karma) taşımacılık hizmeti veren bu tesisler, şirketin navlun yönetimi hedeflerini gerçekleştirmesi için bir başlangıç noktası olacak. “Reefer” (soğutuculu konteyner) yönetim hizmetleri, konteynerlerin yüklenmesi ve boşaltılması, kara limanı ve konteyner deposu gibi konteyner filo yönetimi ve katma değerli gemi yükü hizmetlerine ilişkin tüm yurtiçi çözümleri sunmanın yanı sıra bu tesisler, navlun sevkiyatı hizmetlerini de sağlayacak. Bu tesisler, CEVA’nın ana şirketi olmanın yanı sıra, taşımacılık ve lojistik sektörünün dünya liderlerinden biri olan ve bu bölgede geçmişten gelen, güçlü bir görünürlüğe sahip CMA CGM Grubu ile  yakın ilişkilerini sürdürüyor.

Transit koridor operasyonlarda geniş kapsamlı uzmanlık ile doğrudan faaliyet gösterdiği Moritanya’da operasyonlarını genişleten CEVA, MACFAA ile kurulacak yeni iş ortaklığı sayesinde, tüm hukuki işlemlerin tamamlanmasından sonra, bu şirketi CEVA ağına dahil ederek Etiyopya’daki varlığını da güçlendirecek.

Afrika’da pazar lideri olmayı hedefliyor

Bu yeni stratejik yatırımlarla Afrika’daki kapasitesini büyük oranda arttıran CEVA, bu bölgede hızla büyüyen perakende ve tüketim malları piyasalarının taleplerini karşılayabilecek ve tüm lojistik hizmetlerini verebilecek durumda; bununla birlikte müşterilerine hem güçlü global ağını, hem de sınıfının en iyisi hizmetleri ve benzersiz uzmanlığını sunuyor

CEVA Logistics, Afrika’da toplamda: 41 ülkede 79 ofis, 1,300 çalışan, 135,000 metrekare depolama kapasitesine sahip  tam kapsamlı hizmet veren 19 depo ve 1500 kamyonluk filosuyla hizmet verecek.

CEVA Logistics CEO’su Mathieu Friedberg konuyla ilgili şunları söyledi:

“Afrika Kıtası’ndaki işletmelerin kayda değer bir büyüme potansiyeli olduğunun ve hem tedarik zincirinin aksamamasını hem de ticari akışların sorunsuz olmasını sağlayarak bu olanakların fırsata dönüştürülmesinde lojistik çözümlerin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Stratejik ve bu kıtaya özgü büyüme planımız sayesinde CEVA, müşterilerimize hem müşteriye özel yenilikçi çözümler, hem de iyi bilinen uzmanlığını ve operasyon mükemmelliğini sunarak kıtanın sosyoekonomik yükselişinde önemli bir rol oynayacaktır. Bu girişimlerle hedefimiz, tüm kıtada faaliyet gösteren piyasa lideri bir şirket olmak. Aralık 2020 itibariyle CEVA Logistics, Afrika’daki tüm faaliyetlerimizi temsil eden tek marka olacaktır”

EN ÇOK OKUNANLAR