USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

06 Aralık 2021 15:37
Umut Çelik

Türkiye “düğün turizmi”nin yıldızı oluyor

Düğünü sanatla buluşturan ve Türkiye'de bir ilke imza atan Düğün Sergisi Wedding Dream Art, Hotel Raffles İstanbul'da gerçekleştirildi. İç mimar Heval Zengoğlu imzasını taşıyan Wedding Dream Art, düğün, davet ve turizm sektörlerinden pek çok profesyonele ev sahipliği yaptı.

Türkiye “düğün turizmi”nin yıldızı oluyor

Ziyaretçiler, iki gün süren sergide 2022'de gerçekleştirilecek rüya gibi düğün tasarımlarını bizzat deneyimleme imkânı buldu. Düğün sergisinde özel masa tasarımları, Mapping Show'lar ve dans gösterileriyle 2022 düğün trendlerini görsel bir şölen eşliğinde sunan Heval Zengoğlu, çiftlerin en özel anlarını unutulmaz kılmak için sanat ile teknolojiyi buluşturduklarını söyledi.

LAS VEGAS'TAN SONRA İSTANBUL

Event By Heval Zengoğlu markası altında "luxury düğün" sektöründe pek çok başarılı projeye imza attıklarını belirten Heval Zengoğlu, kur avantajı nedeniyle önümüzdeki yıl yabancı düğünlerin yıldızının İstanbul olacağını söyledi. Şimdiden Rusya, Hindistan, Afganistan, İran, Orta Doğu ülkeleri ve Pakistan olmak üzere pek çok ülkeden ön onaylı anlaşmalar yaptıklarını belirten Heval Zenoğlu, "İstanbul, Las Vegas'tan sonra dünyanın en popüler düğün destinasyonu olma yolunda ilerliyor" dedi.

Özellikle İstanbul'da boğaz hattında bulunan yalılar ve tarihi mekânların revaçta olduğunu söyleyen Heval Zengoğlu, "Her biri milyon dolarlara ulaşan yabancı düğün organizasyonları, ülke içinde önemli bir ekonomi yaratan düğün sektörüne zirveyi yaşatacak. Yabancı çiftler, havayollarından konaklamaya, turizm acentesinden organizasyon şirketine, araç kiralamadan perakendeye, yemeğinden düğün sonrası alışverişe kadar önemli katkı sunuyor. Her bir yabancı düğünü için ortalama 300 konuk geliyor. Yaklaşık 3 otel kapatılıyor. 50'ye yakın transfer aracı temin ediliyor. Gelen konuklar ortalama 5 gün kalıyor. Bir düğün için yaklaşık 300 kişi görev alıyor" dedi.

ALIŞVERİŞ TERCİHİ DE İSTANBUL

Düğün sektörünün, 30'un üzerinde iş kolunda direkt istihdam sağladığını ifade eden Heval Zenoğlu, özellikle yabancı düğünlerin harcamada Türkiye ekonomisine önemli bir gelir sağlayacağını söylüyor. Düğünler kadar düğün alışverişinde de Türkiye'nin en önemli oyunculardan biri olmaya başladığını belirten Heval Zengoğlu, şöyle devam etti;

"İstanbul, düğünlerin yanı sıra düğün alışverişinde de Milano ve Barselona gibi kentlerden biri olma yolunda ilerliyor. Avrupa'da yaşayan pek çok gurbetçi de düğün alışverişi için artık İstanbul'u tercih ediyor. Luxury düğün konsepti Türkiye içinde de yaygınlaşmaya başladı. Her yıl ortalama 550 bin çiftin evlendiği Türkiye'de, düğün pastası büyüyor. En sade düğün bile yaklaşık 30 sektörü bizzat dokunuyor. Bu kadar iş kolunu besleyen düğün sektörünün önümüzdeki yıl hızla büyüyeceğini şimdiden görebiliyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR