USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

10 Mayıs 2021 15:06
Umut Çelik

Tam kapanmada evlerde boya badana işleri hızlandı

17 günlük tam kapanma döneminde tadilat sezonunun da açılmasıyla evlerde tadilat işleri hızlandı. Ev halkı, bahar mevsimiyle birlikte evlerde başlayan tadilat işlerinde kendine bir rol edindi.

Tam kapanmada evlerde boya badana işleri hızlandı

Tadilat işleri kapsamında boya- badanada alınan profesyonel destekler, yerini ev halkının takım çalışmasına bıraktı. Tadilat çalışmalarında evlerin daha ferah ve fonksiyonel hale dönüştürülmesi için duvar kağıtları, dekoratif tavan ve duvar kaplama ürünleri alternatif olarak kullanılıyor. Pandemide oluşan hijyen hassasiyeti nedeniyle banyo ve mutfaklardaki dönüşüm, bu dönemde de devam ediyor. En çok satılan ürünler arasında banyo aksesuarları ve vitrifiye ürünleri de yer alıyor.

Pandemi ile birlikte platformuna eklediği ürün gruplarıyla 2020'yi yüzde 100 büyüme ile kapatan nalburdayim.com'un tüketici datasından elde ettiği verilere göre, tam kapanmada ev tadilatına yönelik ürünlerin satışlarında yüzde 100'e varan bir artış yaşanıyor. Tüketicilerin bahar sezonunun açılmasıyla birlikte 17 günlük tam kapanma dönemini tadilat işleri için bir fırsat olarak gördüğünü vurgulayan nalburdayim.com Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Bük, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

Tam kapanma, tadilat işleri için fırsat yarattı

"Tam kapanma dönemi, bahar mevsimiyle birlikte başlayan tadilat sezonuna denk geldi. Bu dönemi fırsat olarak gören tüketici, evlerin daha ferah ve fonksiyonel kullanımını gözeterek tadilat işlerine girişti. İşin de okulun da evlere taşınması evlerde boya- badana faaliyetlerini zorunlu kıldı. Evlerde daha ferah ortamlar yaratılmasına yönelik olarak duvar kağıtları, dekoratif tavan ve duvar kaplama ürünleri de boya çeşitlerine alternatif olarak görüldü. Öte yandan pandemi döneminde oluşan hijyen hassasiyetiyle banyo ve mutfaklarda başlayan dönüşüm de devam etti. Banyo aksesuarları ve vitrifiye ürünleri de en çok satılanlar listesinde ilk 3'te buldu"

Artan balkon trafiği tadilatı zorunlu kıldı

Yazın gelişiyle birlikte balkonlarda da tadilatların hız kazandığına değinen Ozan Bük, "Geçtiğimiz yıl başlayan pandemi yasaklarıyla balkonlar da evin en çok kullanılan bölümlerinden biri olmaya başladı. Dolayısıyla balkonlardaki trafik arttı. Tüketiciler yer döşemelerinden duvar kaplamalarına, sandalye ve masa ürünlerine kadar farklı ürünlerle balkonlarını yenileme ihtiyacı içine girdi. Kaplamalarda doğal taş ürünleri oldukça popüler. Sadece balkonlar değil salonlarda da kaplama değişimleri söz konusu. Tavan kaplamaların ve doğal taşların yanı sıra, hobi beton ürünleri, farklı boyalar ve kendin yap ürünlerinin satışında yüzde 100'lük bir artış yaşanıyor" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR