USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

16 Haziran 2021 17:58

İGEPAR yeni organizasyonlarına devam ediyor

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR), eylül ayında Türk elektrik ve aydınlatmacıları Antalya'da satın alma heyetleriyle buluşturmaya hazırlanıyor.

İGEPAR yeni organizasyonlarına devam ediyor

Pandemiden dolayı uluslararası düzeyde fuarların organize edilememesinden dolayı firmaların pazarlama kabiliyetlerinin kısıtlandığını dile getiren İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR) Genel Başkanı Fatih Yeşilyurt, elektrik ve aydınlatma sektöründe 25'e yakın ülkeden 150 potansiyel alıcıyı Türkiye'de ağırlamaya hazırlandıklarını söylüyor. Türk elektrikçi ve aydınlatmacılar, Antalya'da potansiyel alıcılarıyla buluşmak için gün sayacak.

1-5 Eylül'de Antalya'da

Üç yıldır farklı sektörlerde alım heyetleri getirerek Türkiye'nin dış ticaretine katkı sağlayan İGEPAR, portföyüne elektrik ve aydınlatma sektörünü de ekleyerek bir ilke imza atmak istiyor. Elektrik ve aydınlatma sektöründe 13 farklı alt segmentte yer alan 35 firma ile gerçekleşecek olan satış organizasyonumuza 25 farklı ülkeden 150'den fazla ziyaretçinin iştirak etmesi planlanıyor.

Ülkesinde büyüklük açısından en üst sıralarda gelen sektör liderleri, toptancılar ve zincir market satın alma direktörlerinin davet edileceği organizasyon, 4 gün sürecek. Türkiye'de bahse konu sektörlerde ilk kez düzenlenecek olan bu etkinliğin sektöre hareket kazandırması beklenirken, İGEPAR'ın diğer sektörlerde de yaptığımız gibi, yılda en az iki defa bu tarz etkinlikleri organize etmesi bekleniyor.

Hedef pazar Güney Amerika

"Özellikle ev tekstil ve züccaciye grubunda ülkemizde faaliyette bulunan 50 firmamız ile tek seferde 3 farklı ülkede 15 günlük bir etkinlikle çok başarılı sonuçlar ile neticelendirmeyi planladığımız organizasyonlarımız için saha çalışmalarına, PR çalışmalarına başladık. Meksika, Şili ve Kolombiya hedef pazarlarımız arasında. Çalışmalarımızda özellikle büyük toptancılar ve zincir marketler hedef kitlemiz arasında yer alıyor" diyen Yeşilyurt, Türkiye'nin 2023 vizyonu 500 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda yapmış oldukları çalışmalar içinde yer alan satış organizasyonlarında Türkiye'nin sanayicilerinin üretmiş olduğu ürünleri; Arap coğrafyası başta olmak üzere farklı ülkeden gelecek olan toptancı ve zincir market temsilcileri ve pazarın güçlü oyuncuları ile buluşturduklarını kaydediyor.

Aralıkta da yeni organizasyonu

Yeşilyurt son olarak şunları söylüyor: "Ülke olarak ihracat bizler için olmaz ise olmaz; fakat iç piyasadaki daralma ya da döviz kurundaki dalgalanmalar yaşanınca ihracatın önemini anlar hale geliyoruz. Halbuki sanayicimizin 365 gün ihracat ile yatıp ihracat ile kalkması gerekiyor. Bu bağlamda ihracatçı birlikleri, ülkemizin farklı yerlerinden farklı zamanlarda etkinlikler düzenleyerek ihracat bilincini hep diri ve canlı tutmaya da çalışıyor.

Bizler İGEPAR olarak ihracatı artırmak adına farklı çalışmalara katılım sağlıyoruz. Özellikle plastik ev gereçleri, ev tekstili ve diğer ev eşyalarının yanı sıra elektrik ve aydınlatma sektöründeki faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli sanayicileri de aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.

Antalya'da aralık ayında pandemide uyulması gereken kurallar çerçevesinde düzenlenecek olan satış organizasyonuna üyelerimiz ile beraber katılım sağlayacağız. 350 misafiri ağırlayacağımızı umut ettiğimiz etkinliğimize, Arap coğrafyası ve Afrika pazarının güçlü oyuncularının yanı sıra, Orta Asya ve Balkan ülkelerinden de ciddi katılım bekliyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR