USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

17 Temmuz 2020 10:42

Yeni yatırım ile üretim kapasitesini yüzde 25 artıracak

Kırmızı et sektörünün Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Bonfilet, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Dört kuşaktır kırmızı et sektöründe yer alan ve Türkiye’yi birçok ilkle tanıştıran Bonfilet, kısa süre önce hayata geçirdiği 7 milyon TL’lik yatırımın ardından şimdi de 1 milyon TL’lik ek yatırım daha yapmayı planlıyor.

Yeni yatırım ile üretim kapasitesini  yüzde 25 artıracak

Üretim, Ar-Ge ve insan kaynakları alanlarına yapılacak yeni yatırımla birlikte şirket, 12 bin ton olan üretim kapasitesini yüzde 25 artırarak 15 bin’e çıkarmayı hedefliyor. 

“KIRMIZI ETE HERKESİN ULAŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

Türkiye’nin geleceğine duydukları güvenle yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayan Bonfilet Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akkoyun, “TÜİK verilerine göre 2019 yılında toplam kırmızı et üretimi, bir önceki yıla kıyasla yüzde 7,4 artarak 1 milyon 201 bin 469 ton oldu. Artan üretim rakamlarına rağmen, kişi başına düşen sığır ve dana eti OECD ortalaması 14.5 kg; 27 AB ülkesinin ortalaması 10.8 kg; Türkiye’nin ortalaması ise 8.5 kg oldu. Son yıllarda kırmızı et tüketimi her geçen gün artmakla birlikte 2018 yılında kişi başı kırmızı et tüketimi 14.84 kg seviyesinde gerçekleşti. Türkiye’de kişi başı kırmızı et tüketimi, gelişmiş ülkelere göre oldukça düşük. Bonfilet olarak ülkemizde kişi başı kırmızı et tüketimini yukarılara taşımak için çalışıyoruz. Kırmızı et; besin öğeleri bakımından çocuklardan yaşlılara kadar herkesin alması gereken kaliteli protein ve besin kaynaklarını içeren temel bir gıda. Bizler, bu temel gıdaya herkesin daha kolay ulaşarak sağlıklı beslenebilmesi için çalışıyoruz” diyor.

“YATIRIMLARIMIZI İSTİHDAM, AR-GE VE ÜRETİM ALANLARINDA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Akkoyun, “Yatırımlarımızın odağında ülkemize ve üretime olan inancımız yatıyor. 2020 yılında Covid-19 salgınına rağmen yatırımlarımızda hız kesmeme kararı aldık ve bu yıl 1 milyon TL yatırım yapmaya karar verdik. Yatırımlarımızı istihdam, Ar-Ge ve üretim alanlarında değerlendireceğiz. Pandemi döneminde kendini her anlamda beklemeye alan firmaları salgın sonrası zor bir dönem bekliyor. Biz bu dönemde beklemek yerine yatırım yaparak temellerimizi daha da güçlendirmeyi hedefledik. Bu yatırım kararında, firma olarak güçlü ekonomik yapımıza olan güvenimizin de önemli bir etkisi var. Hayata geçireceğimiz yatırımımızla birlikte üretimde yüzde 25’lik artış elde edeceğiz. Bu sadece üretime yapılmış bir yatırım olmayacak. Yatırımımızla birlikte istihdama ve Ar-Ge’ye de yatırım yapacağız” yorumunda bulunuyor. 

"YENİ TATLAR GELİYOR"

Türkiye’de kırmızı et sektörüne birçok ilk kazandırdıklarını söyleyen Akkoyun, sözlerine şöyle devam ediyor: “Yeni dönem yatırım planlarımız arasında yeni üretim hatları, kapasite artışı ve yeni ürünler de olacak. Ürün geliştirme ve iyileştirme çalışmalarımıza paralel olarak, tüketicilerimizle buluşturduğumuz Bonfresh serisine yeni lezzetleri ekleyeceğiz. Ayrıca modernizasyon ve yeni ekipmanlarımızla birlikte yeni ürünlerimizi de piyasaya sunacağız.”

EN ÇOK OKUNANLAR