USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

17 Kasım 2020 15:42

"Pandemiye inat ihracatta gaza basacağız"

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR) Genel Başkanı Fatih Yeşilyurt, 2020 yılında, yaşanan pandemiden dolayı kısmen de olsa sekteye uğrayan 2023 ihracat hedeflerinin yakalanması adına 2021 yılını dolu dolu geçirmeyi, 2020 yılının telafisi olarak değerlendirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

"Pandemiye inat ihracatta gaza basacağız"

2021 yılında dört farklı organizasyonda yer alacaklarını söyleyen İhracatı Geliştirme Ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR) Genel Başkanı Fatih Yeşilyurt, pandemiye inat ihracatın da katlanarak artacağını ifade ediyor. Türkiye’nin 2023 vizyonu 227 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmalar içinde yer alan satış organizasyonlarımızda, ülkemiz sanayicileri üretmiş oldukları ürünleri Arap coğrafyası başta olmak üzere 12 farklı ülkeden gelecek olan toptancı ve zincir market temsilcileri ve pazarın güçlü oyuncuları ile buluşturacaklarını aktaran Yeşilyurt, sanayicilerin yeni yüzler ile tanışmasına olanak sağlanacağının altını çiziyor. 

İhracatın değeri daha çok anlaşıldı

“2020 Ocak ayında yapılan satış organizasyonumuzda hedef rakamlara ulaştık. Yeni düzenlenecek satış organizasyonumuzdaki hedefimiz ise yurt içinde düzenlenen satış organizasyonları içinde rekor bir satış rakamına ulaşmak. Ülke olarak ihracat bizler için olmaz ise olmaz. Fakat iç piyasadaki daralma ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile ihracatın önemini daha da anlar bir hale geliyoruz. Hâlbuki sanayicimizin 365 ün ihracat ile yatıp ihracat ile kalkması gerekiyor” diyen Yeşilyurt, bu bağlamda ihracatçı birliklerinin Türkiye’nin farklı yerlerinden farklı zamanlarda etkinlikler düzenleyerek ihracat bilincini hep diri ve canlı tutmaya çalıştıklarını hatırlatıyor. 

2021 Ocak’ta yeniden Antalya’da

Kendilerinin İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği olarak ihracatı artırmak adına farklı çalışmalara katılım sağladıklarını söyleyen Yeşilyurt, özellikle plastik ev gereçleri, ev tekstili ve diğer ev eşyalarının yanı sıra elektrik ve aydınlatma sektöründeki faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli sanayicileri de aralarında görmekten memnuniyet duyacaklarına vurgu yapıyor.

Bu noktada da İGEPAR, Antalya’da 2021 Ocak ayında pandemide uyulması gereken kurallar çerçevesinde düzenlenecek olan satış organizasyonuna üyeleriyle beraber katılım sağlayacak. Fatih Yeşilyurt son olarak, gerek 7-8 aydır ülkemize gelmeyen alım heyetlerinin ülkelerinde olan depolarındaki stokların azalması gerekse sanayicilerin çıkarmış olduğu yeni ürünleri satın alma eyleminde rol oynayacağı umudunun, kendilerini bu etkinliğin de diğer etkinliklerde olduğu gibi yüksek bir ciro hedefine doğru yönelttiğini belirterek sözlerine son veriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR