USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

03 Kasım 2017 11:48

“Operasyonel mükemmelliği hedefledik”

2011 yılında büyük dönüşüm için yeni bir yol haritası belirleyen, teknolojiye ayırdığı bütçeyi artırarak büyük ölçekli yatırım kararları alan Anadolu Hayat Emeklilik’in Genel Müdürü Uğur Erkan ile kişisel kariyer öyküsünden yönetim tarzına, dönüşümle birlikte gelinen noktadan sektörün gelişimine kadar pek çok konu başlığını konuştuğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

“Operasyonel mükemmelliği hedefledik”

Oya Yalıman / [email protected]

 

Anadolu Hayat Emeklilik bir süredir dijital dönüşüm sürecinde. Bu sürecin ana felsefesini ve ulaşmak istediğiniz noktayı anlatır mısınız?

Ekibimizle birlikte 2011 yılında büyük dönüşüm için bir yol haritası belirledik. Anadolu Hayat Emeklilik olarak teknolojiye ayırdığımız bütçeyi de buna göre yeniden düzenledik. Bu doğrultuda; muhasebe sistemi, aracı komisyonu ödemesi gibi destek faaliyetlerimizi ana sistemden kopartarak modern teknolojiye uyumlandırmak üzere projeler yürüttük. Self-servis dijital kanallar tarafında İnternet Şubemizin özelliklerini zenginleştirdik, IVR sistemimizi yeniden yapılandırdık ve Mobil Şubemizi müşterilerimizin beğenisine sunduk. Bunların dışında Akıllı Kalem projemiz ile müşterilerimizin ucunda mini kamera olan bir kalemle doldurdukları başvuru formu verilerinin anında operasyon merkezimize iletilmesi, AHECam projemiz ile akıllı kalem kullanılmadan doldurulan başvuru formlarının aracılarımız tarafından tablet ile fotoğrafı çekilerek operasyon merkezimize iletilmesi gibi başvuru süreçlerimizin otomasyonunu sağlayan önemli projeler yaptık. Diğer taraftan bilgi işlem altyapımızda yeni nesil bütünleşik sistemlere, güvenlik altyapısına, istemci ve sunucu sanallaştırmasına, izleme sistemlerine büyük bütçeli yatırımlar yaptık.

Peki tüm bu ön hazırlıklardan sonra sıra ana sistem dönüşümüne geldiğinde nasıl bir yol izlediniz?

Bu noktada şirketimizi bekleyen soru 'Kendi gücümüzle dönüşüp Amerika’yı yeniden mi keşfetmeliyiz yoksa bu alanda başarısı kanıtlanmış çözümleri mi araştırmalıyız?' oldu. Kendini kanıtlamış çözümlerin mevcut yetkinlik seviyelerine ulaşmasının en az 10 yıl sürdüğünü, bizimse çok kısa bir süre içerisinde bu büyük dönüşümü tamamlamamız gerektiğini değerlendirdiğimizde, stratejik kararımız hazır bir çözümü tercih etmek yönünde oldu. Bu noktada ekiplerimiz uluslararası bilgi teknolojileri danışmanlık şirketlerinin temel sigortacılık yazılım çözümleri konusunda yayımladıkları tüm raporları incelediler ve yurt dışında katıldıkları çeşitli organizasyonlarda konu uzmanlarının görüşlerini aldılar. Temmuz 2013’de İngiliz FADATA firmasının INSIS ürününde karar kıldık ve 2014 yılında temel sigortacılık uygulaması dönüşüm sürecimize başladık. Tercih ettiğimiz hazır çözüm ile ülkemizin kapsamlı mevzuatı nedeniyle sistemin yerine getirmesi gereken fonksiyonları karşılaştırdığımızda tespit ettiğimiz ve giderilmesi gereken farklar, yeni sistemi devreye alabilmek için entegre olunması gereken 200’den fazla iletişim noktası, eski sistemimizde onlarca yıl içerisinde biriken terabaytlarca verinin yeni sisteme sadece kısacık bir hafta sonu içerisinde pürüzsüz çalışacak şekilde taşınması gibi pek çok kritik kırılma noktası, bu dönüşümün aşılması gereken en zorlu engelleriydi bizim için. Ekiplerimiz büyük özveride bulunarak tüm bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardılar ve dönüşümümüzü başarı ile tamamladık.
 
Bu dönüşümle hangi alanlarda fark yaratmayı hedefliyorsunuz?

Yol haritasının son hedefleri olarak kusursuz bir operasyonel mükemmelliğin yanı sıra müşteriye dokunduğumuz her noktada teknolojiyi de kullanarak kişiye özel, tutarlı ve keyifli bir müşteri deneyimi tasarlamak üzere projelerimize devam ediyoruz. Röportajın devamı Platin'de...
 

 

EN ÇOK OKUNANLAR