USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

28 Mart 2019 14:03

İMİB’den doğal taşta ihracatın yıldızlarına ödül

İstanbul Maden İhracatçılar Birliği , 2018 yılında işlenmiş doğal taş ve blok doğal taş kategorilerinde en çok ihracat yapan ilk 10 firmayı ödüllendirdi. ‘İMİB Doğal Taş Sektörü İhracat Ödül Töreni’nde bir konuşma yapan İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, 2018 yılında sektör olarak 4,6 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi.

İMİB’den doğal taşta ihracatın yıldızlarına ödül

İstanbul Maden İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen İMİB Doğal Taş Sektörü İhracat Ödül Töreni, İzmir Hilton Otel’e gerçekleştirildi. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, İhracat Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri ile sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu tören İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer’in açılış konuşması ile başladı.

 “Sektörel ticaret heyetleriyle gitmediğimiz ülke bırakmayacağız”

2018 yılında 4,6 milyar dolar ihracat rakamına ulaştıklarını söyleyen Dinçer,  “İnsan için maden” ihtiyaç duyulan her alanda olmak için çalıştıklarını belirtti. Dinçer, konuşmasına şöyle devam etti; “2018 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracatın yarısı, doğal taş sektöründen gelmekte. Bu güçle doğal taşın maden ihracatımızın lokomotifi olduğunu söylesek yanılmayız. Ve özel önem verilmesi gereken bir sektör olduğunun da altını çizmek isterim.  Aslında hepimizin bildiği gibi doğal taş dediğimiz ürün, bir yapı malzemesi, mimari bir obje.  Dolayısıyla mimarlara kendi projelerini çok daha iyi göstermelerini sağlayan bir maden çıkarıyoruz.  Böylesine kıymetli madenlerimizi projelerde görmek bizleri de çok heyecanlandırıyor. Öte yandan konuya ihracat odaklı baktığımızda İstanbul Maden İhracatçı Birlikleri ve diğer tüm birlikler olarak, pazarlama yönünde önemli faaliyetler gerçekleştiriyoruz.  Ve bunları daha da ileriye taşımak için çalışmalar yapıyoruz. Mevcut pazarlarımızı koruyarak yeni pazarlara ulaşmak için sektörel ticaret heyetleri gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sektörel ticaret heyetleriyle adım atmadığımız, gitmediğimiz ülke bırakmamayı hedefliyoruz. Bugüne kadar Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, ABD, İngiltere, Kanada, Nijerya, ve Güney Afrika gerçekleştirdiğimiz heyetler arasında. Önümüzdeki haftadan itibaren Arjantin, Şili, Dubai, Almanya, Meksika Brezilya ve Tayvan’a gideceğiz. Biz biliyoruz ki; ihracat için üretim, üretim için ise teşvikler şart. 2023 yıl hedeflerine ulaşmamız için 2019 ve sonraki yıllarda çok çalışmalıyız.”

Ticaret Savaşı Fırsata Çevrilebilir

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Uğur Salih Uçar da Çin ve ABD arasında yaşanan ticaret savaşlarının fırsata çevrilebileceğini belirterek, güçlü bir ekonomi için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen ihracatçılara çok teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Armağan Vurdu ise törende ihracata yönelik devlet destekleriyle ilgili bir sunum yaptı.

İMİB Doğal Taş Sektörü İhracat Ödülleri sahiplerini buldu

İMİB Doğal Taş Sektörü İhracat Ödül Töreni’nde ise 2018 yılında doğal taş ihracatını İMİB üzerinden yapmış firmalar içerisinden işlenmiş doğal taş ve blok doğal taş kategorilerinde en çok ihracat yapan ilk 10 İMİB üyesi firmaya ödül verildi. Blok Doğal Taş kategorisinde 2018 Yılı Blok Doğal Taş İhracatı 10.su Saklıkent Madencilik olurken, İşlenmiş Doğal Taş kategorisinin 10.cusu ise KA-MER Kayseri Mermer oldu. 2018 Yılı Blok Doğal Taş İhracatı 9.su Devay Mermer olurken, İşlenmiş Doğal Taş kategorisinde ise ödül Tetramar Doğal Taş Mermer’in oldu. 8’incilik ödülleri ise Blok Doğal Taş ihracatı kategorisinde Fimar Mermer’in olurken ve İşlenmiş Doğal Taş İhracatı kategorisinde Travertine Bros’un oldu. Blok Doğal Taş İhracatı 7.si Pusula Doğal Taş ve Madencilik olurken, İşlenmiş Doğal Taş İhracatı 7.si ise Temmer Mermer olarak kayıtlara geçti. 2018 Yılı Blok Doğal Taş İhracatı 6.sı İntemar Marble Madencilik, 2018 Yılı İşlenmiş Doğal Taş İhracatı 6.sı Silkar, ödülün sahibi oldu. Blok Doğal Taş İhracatı 5’cilik ödülü ise Focus Madencilik, 2018 Yılı İşlenmiş Doğal Taş İhracatı 5’incisi de İntervo Dış Ticaret oldu. Blok Doğal Taş İhracatı dördüncülük ödülü 2E Madencilik’e, İşlenmiş Doğal Taş İhracatı 4’cülük ödülü ise Stoneterroir Doğal Taş Madencilik’e gitti.

İMİB üyesi en çok ihracat yapan ilk 3 firma ise sırasıyla; 2018 Yılı Blok Doğal Taş İhracatı 3.sü Marmor Madencilik, 2018 Yılı İşlenmiş Doğal Taş İhracatı 3.sü ise Hürmer Madencilik oldu. 2018 Yılı Blok Doğal Taş İhracatı ikincisi Ocean Madencilik, İşlenmiş Doğal Taş İhracatı ikincilik ödülünün sahibi de Kinan Dış Ticaret olarak kayıtlara geçti. 2018 Yılı Blok Doğal Taş İhracatı birincisi Alfa Mermer olurken, 2018 Yılı İşlenmiş Doğal Taş İhracatı birinciliği ise Rüya İç ve Dış Ticaret’in oldu.

EN ÇOK OKUNANLAR